HTC U Play‎

< < Menu

Selfies

Ta snygga selfies när du vill. Med selfie-fotoläget på HTC U Play kan du växla mellan standard fotoupplösning och UltraPixel.

Använd standard UltraPixel-inställningen i dåligt upplysta miljöer så som middag med stearinljus. Välj bland andra standardupplösningar när du tar selfies under normala förhållanden. För att få veta hur man växlar mellan upplösningar, se Ställa in fotokvalitet och storlek.

Tillämpa retusch på hud med Live Makeup

Retuscha din hud innan du tar din selfie. Live Makeup slätar ut huden i realtid.
Viktigt: Live Makeup avaktiveras när auto HDR är på.
  1. Startsidan tryck på kameraikonen för att öppna appen Kamera.
  2. Växla till läget Selfie-foto. Se Välja ett bildtagningsläge för detaljer.
  3. Om du inte ser Live Makeup justeringsfältet på sökarskärmen, tryck på för att öppna den utskjutbara menyn och sedan på .
  4. För att ändra utslätningsnivå för huden, dra i justeringsreglaget.
Tips: Nästa gång du vill ta selfies utan att använda Live Makeup, tryck på för att öppna den utskjutbara menyn och sedan på för att stänga av Live Makeup.

Ta selfies automatiskt

Håll still för att ta en automatisk selfie—eller bara le! Du behöver bara aktivera den här funktionen i kamerans inställningar.
  1. Startsidan tryck på kameraikonen för att öppna appen Kamera.
  2. Växla till läget Selfie-foto. Se Välja ett bildtagningsläge för detaljer.
  3. Tryck på för att öppna den utskjutbara menyn.
  4. Tryck på Inställningar > Kameraalternativ.
  5. Välj alternativet Automatisk selfie-fotografering och tryck sedan utanför den utskjutbara menyn för att stänga den.
  6. Posera och rama in dig själv i sökaren.
  7. Ta din selfie automatiskt, titta på den främre kameran och sedan:
    • Håll stilla tills den vita rutan blir grön i sökaren.
    • Eller le mot kameran. Håll kvar ditt leende i några sekunder tills bilden har tagits.

Ta selfies med röstkommandon

Du kan enkelt ta foton eller spela in video-selfies med hjälp av enkla röstkommandon. Du behöver bara aktivera den här funktionen i kamerans inställningar.
Obs!: Funktionen är kanske inte tillgänglig för alla språk.
  1. Startsidan tryck på kameraikonen för att öppna appen Kamera.
  2. Växla till läget Selfie-foto eller Selfie-video. Se Välja ett bildtagningsläge för detaljer.
  3. Tryck på för att öppna den utskjutbara menyn.
  4. Tryck på Inställningar > Kameraalternativ.
  5. Välj alternativet Ta foto med röst och tryck sedan utanför den utskjutbara menyn för att stänga den.
  6. Posera och rama in dig själv i sökaren.
  7. Titta på den främre kameran och sedan:
    • Säg Fota för att ta en fotoselfie.
    • Säg Starta video för att spela in en videoselfie.
Tips: Du kan även använda röstkommandon med huvudkameran. Växla till Foto-läge och välj sedan alternativet Ta foto med röst i kamerans inställningar.

Ta foton med självutlösaren

När du använder självutlösaren räknar Kamera-appen ned innan bilden tas. Du kan ställa in nedräkningstiden.
  1. Startsidan tryck på kameraikonen för att öppna appen Kamera.
  2. Välj det fotograferingsläge du vill använda. Se Välja ett bildtagningsläge för detaljer.
  3. Tryck på för att öppna den utskjutbara menyn.
  4. Tryck på Timer för att ställa in nedräkningstiden.
  5. Starta timern genom att trycka på . Kameran tar fotot när nedräkningen tagit slut.

Vända vinkeln på selfies

Vill du att vinkeln på dina bilder att se ut likadant som hur du ser dig själv i sökaren?
  1. Växla till läget Selfie-foto. För att ta reda på hur du växlar mellan fotograferingslägen, se Välja ett bildtagningsläge.
  2. Tryck på för att öppna den utskjutbara menyn.
  3. Tryck på Inställningar > Kameraalternativ.
  4. Se till att alternativet Spara speglade selfies är valt.