HTC U Ultra‎

< < Menu

Tips til optagelse af bedre billeder

Her er nogle tips til, hvad du kan gøre med Kamera-programmet for at tage bedre billeder.

Før optagelse

• Sørg for at kameraet og flashlinserne er rene og uden fingeraftryk. Det samme gælder for lasersensoren til autofokus. Tør dem evt. rene med en blød, ren mikrofiberklud.
  • Hold telefonen, så fingrene ikke blokerer kamera og flashlinser. Sørg også for at fingrene ikke er i nærheden af lasersensoren til autofokus.

Til klare, skarpe billeder

• Laserautofokussen finder det bedste billede ud fra dets placering og retning.
  • Tryk på skærmen for at fokusere og dynamisk justere billedets kontrast, hvilket nogle gange er ønskeligt, hvis du vil bruge en makrolinse til at få en off-center bokeh-effekt eller tage billeder, mens du bevæger dig. Justér eksponeringen for at lysne motivet eller gøre det mørkere og dybere. Få flere detaljer under Sådan tilpasser du hurtigt eksponeringen af dine billeder.
  • Hvis motivet bevæger sig, trykker og holder du i kamerasøgeren på motivet for at låse fokus.
  • Hvis der er dele af billedet, der ligger i skygge, og andre dele, der er belyst, kan du bruge HDR-funktionen til at optage flere billeder med forskellig eksponeringer og kombinere dem til ét billede. Hold HTC U Ultra stille eller anbring den på en plan overflade, når du bruger HDR. Se Sådan bruges HDR for yderligere oplysninger.
  • Når du tager et panoramabillede, skal du overveje hele motivet og fokusere på en genstand, der har en neutral belysning, for derved at hjælpe med at holde eksponeringsbalancen i det sammensatte billede.
  • Pas på ikke at bevæge kameraet, når du tager et billede, især i svagt lys. Hold telefonen i ro, så kameraet ikke bevæger sig, når du tager RAW-billeder i Pro-tilstand.

Andre tips

• I Kamera-indstillinger trykker du på Gitter for at hjælpe med at indramme motivet bedre eller med at forbedre billedkompositionen.
  • Efter optagelse kan du forbedre billedet i programmet Google Billeder.