HTC 10‎

Guide Downloads

< < Menu

Šta treba da uradim ako telefon neće da se puni?

Obično, dok se telefon puni, na ekranu će biti prikazana ikona za punjenje na statusnoj traci ako je telefon uključen ili u centralnom delu ekrana ako je telefon isključen.
LED obaveštenje će se takođe upaliti.

Ako se čini da se telefon ne puni, važno je da proverite sve komponente za punjenje da biste mogli da pronađete uzrok.

  • Pokušajte da punite svoj telefon koristeći zidnu utičnicu a ne USB priključak za punjenje preko računara. Neki računari će onemogućiti punjenje preko USB priključaka radi štednje energije, što može da spreči punjenje telefona.
  • Proverite da li zidna utičnica obezbeđuje napajanje punjača tako što ćete utičnicu testirati drugim uređajem za napajanje.
  • Koristite originalni HTC punjač i kabl za punjenje koji se isporučuju uz telefon. Punjači i kablovi za napajanje trećih strana možda neće raditi ispravno i mogu da oštete vaš telefon.
  • Proverite da li ima oštećenja, na primer, savijeni ili izgoreli kabl, savijeni konektori, itd., na punjaču ili na krajevima kabla.
  • Proverite da na priključku za punjenje na telefonu ima oštećenja pinova ili ostalih hardverskih momponenti i pažljivo očistite nečistoću ili dlačice.
Nakon što proverite sve komponente, potpuno isključite telefon pritiskom na dugme za NAPAJANJE i dodirivanjem Isključivanje, a zatim ga priključite na punjač i sačekajte 2-3 minuta. Ako je baterija potpuno prazna, može potrajati i do 2 minuta da se prikaže da se telefon puni.

Ako se čini da se telefon ne puni ili neće da se uključi, povežite telefon na punjač, a zatim zadržite tastere za POVEĆANJE JAČINE ZVUKA, SMANJENJE JAČINE ZVUKA i NAPAJANJE najviše 2 minuta. Na taj način će se telefon prinudno ponovo pokrenuti i normalno nastaviti sa punjenjem.

Napomena: Neki modeli telefona možda nemaju LED obaveštenje.
Was this information helpful?

Can’t find what you’re looking for?