HTC 10‎

Guide Downloads

< < Menu

Šta mogu da uradim ako sam zaboravio/la svoju lozinku za zaključavanje ekrana, PIN ili šemu na svin telefonu?

Ako ste zaboravili ili izgubili svoju lozinku za zaključavanje ekrana, PIN ili šemu, imate do pet pokušaja da otključate svoj telefon. Ako to ne uspe, imaćete na raspolaganju dodatne pokušaje.Prvo, proverite da li ste pravilno uneli lozinku, PIN ili šemu. Ako ste i dalje neuspešni nakon nekoliko pokušaja, jedini način za otključavanje telefona je da sprovedete fabričko resetovanje.

Kako da obavim fabričko resetovanje koristeći hardverske tastere?

Pre nego što obavite fabričko resetovanje, imajte na umu sledeće:
 • Fabričko resetovanje će izbrisati sve podatke, medije i datoteke iz memorije telefona. Njih ćete izgubiti i nećete moći da ih obnovite ako ih prethodno niste sinhronizovali ili napravili rezervnu kopiju. Pre nego što nastavite, proverite da li ste kreirali rezervnu kopiju svih važnih informacija i datoteka.
 • Proverite da li je telefon napunjen najmanje 35% pre obavljanja resetovanja ili je povezan na HTC punjač i aktivno se puni.
 • Vodite računa da znate ime svog Google naloga i lozinku. Biće vam potrebni da biste otključali telefon posle fabričkog resetovanja.

  Za telefone sa operativnim sistemom Android 5 Lollipop ili novijom verzijom, možda je omogućena Zaštita uređaja, što znači da ćete nakon resetovanja na fabrička podešavanja morati da se prijavite koristeći isti Google nalog kojim ste bili prijavljeni na telefon. Ako ste zaboravili lozinku Google svog naloga, koristite web pregledač na svom računaru i idite na www.google.com/accounts/recovery da biste prvo resetovali svoju lozinku.

Za obavljanje fabričkog resetovanja:

 1. Isključite uređaj.
 2. Pritisnite i zadržite taster za SMANJENJE JAČINE ZVUKA dok se telefon uključuje.
  Napomena: Kod nekih telefona, možda umesto toga treba da zadržite taster za POVEĆANJE JAČINE ZVUKA.
 3. Nastavite da držite taster za JAČINA ZVUKA dok se telefon uključuje, a zatim pustite taster za JAČINA ZVUKA kada se na ekranu pojavi meni sa opcijama.
 4. Pritisnite SMANJENJE JAČINE ZVUKA da biste došli do opcije Fabričko resetovanje, a zatim pritisnite dugme za NAPAJANJE.
 5. Ako se od vas zatraži da potvrdite, koristite taster za SMANJENJE JAČINE ZVUKA da dođete do Da i pritisnite dugme za NAPAJANJE.
Napomena: Vodite računa da ne odaberete druge opcije na ekranu. Na taj način možete da poništite garanciju ili uništite svoj telefon.
Was this information helpful?

Can’t find what you’re looking for?