HTC 10‎

Guide Downloads

< < Menu

Kako režim Doze štedi energiju baterije?

Počev od Android 6 Marshmallow, režim Doze pomaže da se održi trajanje baterije stavljanjem telefona u stanje hibernacije kada ga ne koristite duže vreme. Ako se vaš telefon ne puni, ako je ekran isključen i telefon nije pomeran duže vreme—na primer, preko noći—on će automatski preči u režim Doze.

Ako vaš telefon radi sa Android 7 Nougat-om, on prelazi u režim Doze i ne mora da miruje, osim ako se telefon puni i ako je ekran isključen.

U režimu Doze:
  • Wi‍-Fi skeniranja neće biti vršena čak i ako uključena Wi‍-Fi veza.
  • Aplikacije neće imati pristup mreži.
  • Aktivnosti u pozadini, kao što su sinhronizacija i otpremanje, biće pauzirane i stavljene na čekanje dok telefon ne napusti režim Doze.

    Međutim, ako je telefon suviše dugo u ovom režimu, on će periodično, u kraćem periodu, obaviti odložene aktivnosti i vratiti se u režim Doze.

  • Vi ćete i dalje primati telefonske pozive i SMS poruke. Takođe ćete primati MMS poruke u aplikaciji HTC Poruke.
Napomena:
  • Obaveštenja ne dovode do napuštanja režima Doze. Obaveštenja ćete dobiti nakon što se desi nešto od navedenog nakon čega telefon izlazi iz režima Doze.
  • Ako koristite drugu aplikaciju za MMS, možda nećete primati MMS poruke dok ste u režimu Doze. Možete da koristite podešavanje Optimizacija baterije da isključite optimizaciju baterije za vašu aplikaciju. Pogledajte korisničko uputstvo ili „Kako da​“‍ članke za više detalja o ovom podešavanju.
Was this information helpful?

Can’t find what you’re looking for?