HTC U12+‎

Guide Downloads

< < Menu

Hogyan tudhatom, hogy telepítettem-e rosszindulatú, harmadik féltől származó alkalmazást?

Az alábbi jelenségek utalhatnak arra, hogy rosszindulatú alkalmazás vagy kártevő van telepítve.
  • Hamis, valamilyen jogszabályra utaló figyelmeztetés büntetés vagy díj megfizetésére szólítja fel
  • Hamis, vírus jelenlétével kapcsolatos üzenetek jelennek meg
  • Váratlanul felugró ablakok jelennek meg, amelyek akadályozzák HTC készüléke rendeltetésszerű használatát
  • Olyan webhelyre vagy alkalmazásletöltésre írányítják át, amelyet nem kívánt megtekinteni, elérni
  • Szokatlan adatforgalom és díjak találhatók a számláján
  • Telefonja névjegyzékében szereplő személyek váratlan SMS-eket vagy e-maileket kapnak
  • Váratlan posztok vagy feltöltések jelennek meg a közösségi oldalakon
  • Hirtelen új alkalmazás jelenik meg
  • Új alkalmazás telepítése után jelentősen csökken az akkumulátoros üzemidő

A külső féltől származó, rosszindulatú alkalmazások jelentős része HTC készüléke bekapcsolásakor automatikusan elindul, illetve eszköz-rendszergazdai jogokkal ruházza fel önmagát, megnehezítve az eltávolítást. Ezeknek a jelenségeknek a megelőzése érdekében távolítsa el vagy tiltsa le a gyanús alkalmazásokat.

  1. A Biztonságos módban való újraindításhoz nyomja le hosszan a BE-/KIKAPCSOLÁS gombot. Nyomja meg és tartsa nyomva a Kikapcsolás lehetőséget, amíg az Újraindítás csökkentett módban üzenet meg nem jelenik. Érintse meg az OK gombot.
  2. Nyissa meg a Beállítások menüt.
  3. Tegye a következők egyikét:
    • Érintse meg az Alkalmazások és értesítések > Összes megtekintése lehetőséget.
    • Érintse meg az Alkalmazások elemet.
  4. Keressen gyanús vagy ismeretlen alkalmazásokat. Érintse meg az alkalmazást, majd érintse meg az Eltávolítás vagy a Letiltás elemet.

    Ha nem talál gyanús alkalmazást, akkor távolítsa el az utoljára letöltött alkalmazásokat, amennyiben azok telepítésére közvetlenül a probléma megjelenése előtt került sor.

  5. Ha az alkalmazás nem rendelkezik eltávolítás vagy letiltás opcióval, menjen vissza a Beállítások főképernyőjére, és tegye az alábbiak egyikét:
    • Érintse meg a Biztonság és hely > Speciális > Eszköz-rendszergazdai alkalmazások elemet.
    • Érintse meg a Biztonság > Speciális > Eszköz-rendszergazdai alkalmazások elemet.
    Deaktiválja az alkalmazást. Majd a 3. és 4. lépések megismétlésével próbálja meg eltávolítani vagy letiltani az alkalmazást.
  6. Indítsa újra készülékét, és ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma.

    Ha nem sikerül elhárítania a hibát, akkor lehetséges, hogy gyári alapállapotba kell visszaállítania készülékét.

Gyári alapállapotba állítás a Beállítások menüből

Utolsó eshetőségként megpróbálhatja visszaállítani a gyári beállításokat. Mielőtt ezt megtenné, fontolja meg az alábbiakat:
  • A gyári alapállapotba állítás hatására minden adat, médiafájl és egyéb fájl törlődik a telefon tárterületéről. Ezek az adatok véglegesen elvesznek, és nem fogja tudni visszaállítani őket, ha korábban nem szinkronizálta őket, illetve nem készített róluk biztonsági másolatot. A folytatás előtt győződjön meg arról, hogy elkészítette a biztonsági mentést az összes fontos információról és fájlról.
  • A gyári alapállapotba állítás előtt győződjön meg arról, hogy a telefon feltöltöttsége legalább 35%-os, vagy egy HTC töltőhöz csatlakozik és aktívan tölt.
  • Ellenőrizze, hogy ismeri-e Google fiókjának nevét és jelszavát. A gyári alapállapotba állítás után szüksége lesz rájuk a telefon feloldásához.

    Az Android 5-ös Lollipop vagy újabb verziót futtató telefonon lehetséges, hogy be van kapcsolva a Készülékvédelem, ami azt jelenti, hogy a gyári alapállapotba állítás után ugyanazzal a Google fiókkal kell bejelentkeznie, mint amit eddig is használt a telefonon. Ha elfelejtette Google fiókjának jelszavát, akkor a számítógép webböngészőjével először nyissa meg a www.google.com/accounts/recovery címet, majd változtassa meg a jelszavát.

A gyári visszaállításhoz tegye a következőket:

  1. Nyissa meg a Beállítások menüt.
  2. Tegye a következők egyikét:
    • Érintse meg a Rendszer > Visszaállítási beállítások lehetőséget.
    • Érintse meg a Biztonsági mentés és visszaállítás elemet.
  3. Érintse meg az Összes adat törlése (gyári visszaállítás) lehetőséget, majd a Telefon visszaállítása elemet.
    Megjegyzés: Előfordulhat, hogy végig kell görgessen a képernyőn, hogy elolvasson mindent, majd aktiválja a Reset phone (Telefon visszaállítása) gombot.
  4. Ha biztonsági zárat használ a telefonon, akkor a biztonsági hitelesítő adatokat is meg kell adnia, mielőtt folytatná.
  5. Érintse meg a Minden törlése vagy az OK gombot, ha megjelenik.

    A telefon újraindul és alapállapotba áll.

Was this information helpful?

Can’t find what you’re looking for?