Sådan klemmer du for at udføre handlinger i dine programmer

Med Edge Sense kan du udføre visse handlinger i dine programmer ved blot at klemme om telefonen.

Der er standardprogrammer, som allerede er prædefineret med klemmebevægelser til at udføre visse handlinger:

Screen showing the Edge Sense settings.
Bemærk:
  • For at se alle standardprogrammerne med prædefinerede handlinger, skal telefonen være tilsluttet internettet, og programmerne skal på forhånd være installeret på telefonen. Desuden skal du trykke på Klem i programmet > Tilføj flere valgmuligheder i programmet og derefter på Accepter, første gang du bruger valgmulighederne i programmet.
  • De fleste af standardprogrammerne er ikke valgt. Du skal vælge dem for at aktivere deres klemmebevægelser.

Sådan tildeler du handlinger i programmet til klemmebevægelser

For hvert program kan du tilpasse klemmebevægelser, så de foretager et tryk eller et dobbeltryk på et givet område på skærmen.
  1. Fra Startskærmen swiper du op og trykker på Indstillinger > Edge Sense.
  2. Tryk på Klem i programmet > Tilføj flere valgmuligheder i programmet.
  3. Tryk på det program, du vil tilpasse.
  4. Tryk på Kort klem.
  5. Gå til den skærm i programmet, hvor du vil anvende klemmebevægelsen.
  6. Tryk på In-app record icon, og tryk dernæst på et sted på skærmen som fx den knap på skærmen, du vil tildele.
  7. Vælg om du vil tildele et Trykke eller et Dobbelttryk, og tryk så på OK.
    Vigtigt:
    • Du kan kun tildele et tryk eller et dobbeltryk på den valgte skærm. En serie trykhandlinger på skærmen kan ikke tildeles en klemmebevægelse.
    • Tilføj ikke en handling, hvor du skal rulle ned på skærmen for at trykke på noget. Den oprettede klemmebevægelse vil muligvis ikke trigge handlingen, hvis du har rullet til en anden position på skærmen.
    • Handlinger som fx fastgøre, rulle og holde nede understøttes ikke for øjeblikket.
  8. Indtast et navn for den tilpassede handling, og tryk så på Gem.
  9. Du kan tilpasse klem og hold-bevægelsen ved at trykke på Klem og hold > Tilføj en ny handling og gentage trin 5-8.
    Tip: Hvis du forlader en programskærm uden at have afsluttet dens valgmuligheder i programmet, trykker du på Resume to in-app options icon for at genoptage eller på Exit in-app options icon for at afslutte tilpasningen.
  10. Når du er færdig, trykker du på Back icon, indtil du vender tilbage til skærmen Klem i programmet.

Du vil se det nyligt tilpassede program tilføjet på skærmen.

Sådan skifter du handlinger i programmet

Uanset om det er standardprogrammerne eller dine egne tilpassede programmer, kan du ændre handlingerne i programmet, som er tildelt klemmebevægelserne.
  1. Fra Startskærmen swiper du op og trykker på Indstillinger > Edge Sense.
  2. Tryk på Klem i programmet trykker du på det program, du vil ændre.
  3. Vælg om du vil ændre bevægelserne for Kort klem eller Klem og hold.
  4. Hvis du allerede har oprettet flere handlinger, vælger du dén, du vil tildele klemmebevægelsen. Du kan også trykke på Tilføj en ny handling for at oprette en ny.
    Tip: Tryk på Edit icon for at ændre navnet på den handling, du har oprettet.