HTC Desire 12s‎

< < Menu

Vad kan jag göra om jag har glömt lösenordet för skärmlåset, PIN-koden eller mönstret på min telefon?

Om du har glömt eller tappat bort lösenordet för skärmlåset, PIN-koden eller mönstret, så har du upp till 5 försök på dig för att försöka låsa upp telefonen. Om detta misslyckas, får du inga fler försök.Först och främst måste du ange lösenordet, PIN-koden eller mönstret på rätt sätt. Om du fortfarande misslyckas efter flera försök, är en fabriksåterställning det enda sättet att låsa upp telefonen.

Hur utför jag en fabriksåterställning med maskinvaruknapparna?

Innan du utför en fabriksåterställning bör du vara medveten om följande:
  • En fabriksåterställning raderar alla data, media och filer från telefonens lagring. Du kommer att förlora dem och kommer inte att kunna återställa dem om du inte har synkroniserat eller säkerhetskopierat dem innan. Se till att du har säkerhetskopierat all viktig information och filer innan du fortsätter.
  • Se till att telefonen är laddad till minst 35 % innan du utför återställningen eller är ansluten till en HTC-laddare och håller på att laddas.
  • Se till att du kan ditt Google-kontonamn och lösenord. Du behöver dem för att låsa upp telefonen efter fabriksåterställningen.

För telefoner med Android 5 Lollipop eller högre kan Enhetsskydd aktiveras. Detta innebär att efter en fabriksåterställning så måste du logga in med samma Google-konto som var inloggat på telefonen. Om du har glömt ditt lösenord för Google-kontot, använd datorns webbläsare och gå till www.google.com/accounts/recovery för att återställa lösenordet först.

För att utföra en fabriksåterställning:

1. Stäng av strömmen.
  2. Tryck och håll ner VOLYM UPP-knappen medan telefonen slås på.
  3. Fortsätt hålla nere knappen VOLYM medan telefonen slås på och slap sedan knappen VOLYMnär du ser en skärm med en Android robot.
  4. Tryck samtidigt på knapparna STRÖM och VOLYM UPP. Du kommer att se skärmen Återställning.
  5. Använd knapparna VOLYM för att bläddra till alternativet Radera data/fabriksåterställning och tryck sedan på knappen STRÖM.
  6. Om du blir ombedd att bekräfta, använd knappen VOLYM NER för att bläddra till Ja och tryck sedan på knappen STRÖM.
Obs!: Se till att du inte väljer andra alternativ på skärmen starthanterare. Detta kan upphäva garantin eller göra telefonen oanvändbar.