HTC Desire 12s‎

< < Menu

Vad ska jag göra om det inte går att installera programuppdateringar?

Om du har fått ett meddelande om programuppdatering, men misslyckades med att installera den på telefonen, kan du utföra stegen nedan och kontrollera om detta löser problemet.

• Se till att telefonen är ansluten till operatörens nätverk och inte via roaming. Vissa operatörer kräver en anslutning till sitt datanätverk för att validera och installera uppdateringen.
  • Gå till Inställningar > Program och meddelanden. Tryck sedan på Se alla... för att visa programlistan. Hitta och tryck på Uppdateraren och sedan på Lagring > Rensa cacheminne.
    Obs!: Om du inte kan hitta Uppdateraren, tryck på > Visa system och sök efter Uppdateraren igen.
  • Starta om telefonen till Säkert läge. För mer information, se Hur startar jag om telefonen i Säkert läge?.
Om dessa åtgärder inte fungerar kan du behöva fabriksåterställa telefonen.

Utföra en fabriksåterställning via Inställningar

Som en sista utväg kan du återställa telefonen till fabriksinställningar. Innan du gör det, bör du vara medveten om följande:
  • En fabriksåterställning raderar alla data, media och filer från telefonens lagring. Du kommer att förlora dem och kommer inte att kunna återställa dem om du inte har synkroniserat eller säkerhetskopierat dem innan. Se till att du har säkerhetskopierat all viktig information och filer innan du fortsätter.
  • Se till att telefonen är laddad till minst 35 % innan du utför återställningen eller är ansluten till en HTC-laddare och håller på att laddas.
  • Se till att du kan ditt Google-kontonamn och lösenord. Du behöver dem för att låsa upp telefonen efter fabriksåterställningen.

För telefoner med Android 5 Lollipop eller högre kan Enhetsskydd aktiveras. Detta innebär att efter en fabriksåterställning så måste du logga in med samma Google-konto som var inloggat på telefonen. Om du har glömt ditt lösenord för Google-kontot, använd datorns webbläsare och gå till www.google.com/accounts/recovery för att återställa lösenordet först.

För att utföra en fabriksåterställning:

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på System > Återställ alternativ.
  3. Tryck på Radera alla data (fabriksåterställning) och tryck sedan på Återställ telefonen.

Om du har ett säkerhetslås på enheten måste du även ange din personliga säkerhetsinformation.

4. Tryck på Radera allt eller tryck på OK när du tillfrågas.

Telefonen kommer att starta om och återställas.