HTC Desire 12s‎

< < Menu

Vad är fästning av skärmen och hur kan jag fästa ett program?

Fästning av skärmen låser tillfälligt telefonens skärm för att visa program som du har valt och du kommer inte att kunna avsluta det om du inte lossar det. Detta förhindrar att du av misstag avslutar ett program om du trycker på en knapp, speciellt när du spelar ett spel i liggande visning. Om du behöver låna ut din telefon till någon kan du också begränsa användningen till ett enda program genom att fästa det.
Så här fäster du ett program:
  1. Gå till Inställningar.
  2. Gör ett av följande:
    • Tryck på Säkerhet och plats.
    • Tryck på Säkerhet.
  3. Tryck på Fästning av skärmen, och sedan på knappen På/av för att slå på den.
  4. Välj om du vill uppmanas att ange PIN-kod, lösenord eller mönster vid lossning.
    • Om du inte har ställt in ett skärmlås än, tryck på Lås enheten vid lossning för att ställa in det.
    • Om du har ställt in ett skärmlås, tryck på Fråga efter PIN/lösenord/upplåsningsmönster före lossning om dess På/av-knapp inte är påslagen.
  5. Öppna önskat program och tryck sedan på knappen SENASTE PROGRAM.
  6. Beroende på telefonens Android version, gör något av följande:
    • Android 6 eller senare: Rulla nedåt i Senaste program tills du ser fästikonen som visas på det senaste programmet som du öppnade. Tryck på ikonen.
    • Android 5: På miniatyren av det senaste programmet du öppnade, tryck på .

Hur lossar jag ett program?

Sättet för att lossa ett program varierar beroende på Android versionen på din HTC-telefon.
  • Android 8: Tryck in och håll ner TILLBAKA och SENASTE PROGRAM-knapparna samtidigt.
  • Android 7: Tryck in och håll ner TILLBAKA-knappen.
  • Android 6: Tryck in och håll ner STRÖM och TILLBAKA-knapparna samtidigt.
  • Android 5: Tryck in och håll ner TILLBAKA och SENASTE PROGRAM-knapparna samtidigt.