Kontrollere apptillatelser

Når du åpner apper for første gang, blir du bedt om å gi dem tilgangstillatelse til visse data eller funksjoner, for eksempel kontakter eller mikrofonen. Dette gir deg mer kontroll over hvilke apper som har autorisert tilgang.
  • Hvis du mistenker at en viss app er ondsinnet eller ber om unødvendige tillatelser, bør du velge Avslå for å beskytte telefonen.
  • Hvis du velger Ikke tillat i en klarert app, kan du kanskje ikke bruke appen eller utnytte all dens funksjonalitet. Når dette skjerm, går du til Innstillinger for å endre apptillatelser.
  1. startskjermbildet sveiper du opp og klikker på Innstillinger > Apper og varsler.
  2. Klikk på Apptillatelser, og klikk på datatypen eller funksjonen for å velge hvilke apper som har tilgang til den.
  3. Slå på av/på-bryteren for appen for å la den få tilgang til dataene eller funksjonen.
Tips: Hvis du vil endre hvilke datatyper som en app har tilgang til, trykker du på og holder appen på startskjermbildet eller Apper-skjermbildet, klikker på Information icon og klikker på Tillatelser.