Hvorfor snakker telefonen til meg? Hvordan slår jeg av dette?

Du kan tilfeldig ha slått på TalkBack da du begynte telefonoppsettet. TalkBack er utformet for å gi taletilbakemelding til brukere med synshemning.Hvis du utilsiktet slo på TalkBack under telefonoppsettet, kan du slå det av.

På telefoner med Android 8 eller senere kan du slå av TalkBack umiddelbart. Når du ser knappen Slå av TalkBack, klikker du på den en gang og dobbeltklikker hvor som helst på skjermen for å deaktivere TalkBack.

På telefoner med Android 6 eller 7:

1. På telefonens oppsettskjermbilde tegner du en "‍L"‍ med fingeren for å vise TalkBack-kontroller.
  2. Klikk på Pause tilbakemelding, og dobbeltklikk for å pause TalkBack.
  3. Klikk på OK og dobbeltklikk på skjermen for å stanse TalkBack midlertidig.
  4. Klikk på Tilgjengelighetsinnstillinger. Hvis du ikke ser denne knappen, må du kanskje klikke på Synlighetsinnstillinger eller Verktøy først.
  5. Klikk på TalkBack, og klikk på Av/på-bryteren for å slå av TalkBack.
  6. Klikk på TILBAKE for å gå tilbake til språkskjermbildet.