Hvorfor er telefonen min treg og går i heng?

Når en smarttelefon håndterer for mange prosesser eller RAM er fullt, kan telefonens ytelse reduseres, med fare for forsinkelser, treg kjøring eller skjermheng. Prøv tipsene nedenfor som et forsøk på å løse problemet.

Slå strømmen av og på igjen

Å slå av telefonen i noen få sekunder vil nullstille og oppdatere telefonens RAM, slik at enheten vender tilbake til normal ytelse.
  1. Trykk på og hold AV/PÅ-knappen inntil strømalternativene vises.
  2. Klikk på Strøm av og vent til telefonen slås av fullstendig.
  3. Noen få øyeblikk etter at telefonen er slått av, holder du AV/PÅ-knappen inne for å slå på telefonen igjen.

Kontroller lagringsplassen din

Enkelte apper og prosesser kan kjøre tregere hvis det ikke er nok lagringsplass tilgjengelig eller hvis et defekt lagringskort er installert.
Kontroller telefonens lagringsplass i Innstillinger > Lagringsplass, og slett eller flytt filer hvis det finnes for lite lagringsplass. Hvis telefonen støtter et microSD-kort og et slikt kort er installert, kan du prøve å fjerne eller skifte lagringskortet for å se om det forbedrer ytelsen.

Oppdater apper fra Google Play Butikk

Sørg for at alle appene dine er oppdatert, ettersom mange apputviklere vil inkludere ytelsesforbedringer i appoppdateringene.

1. Åpne appen for Google Play-butikken.
  2. Klikk på Drawer button, og klikk på Mine apper og spill. I kategorien Oppdateringer vises tilgjengelige oppdateringer for installerte apper.
  3. Klikk på Oppdater alle for å oppdatere alle installerte apper. Hvis du vil oppdatere bestemte apper, klikker du på Oppdater-knappen ved siden av appen.

Avinstaller tredjepartsapper

Hvis telefonen regelmessig blir treg eller går helt i heng, kan det skyldes en installert app som legger beslag på for mye av telefonens ressurser.

Hvis problemet begynte etter installering eller under bruk av en bestemt app, kan du prøve å avinstallere appen for å se om det løser problemet.

Oppdater telefonens programvare

Hvis problemet ikke skyldes appen, må du se etter oppdateringer av telefonens programvare. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, laster du ned og installerer den.

1. Gå til Innstillinger.
  2. Klikk på , søk etter Programvareoppdateringer og klikk i søkeresultatene.
    Merk: Med visse telefonmodeller må du kanskje søke etter Systemoppdatering.
  3. Klikk på Sjekk nå.

Utfør en fabrikktilbakestilling via Innstillinger

Som et siste forsøk kan du tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene. Før du foretar en fabrikktilbakestilling, må du være klar over følgende:
  • En fabrikktilbakestilling vil slette alle data, medier og filer fra telefonens lagringsområde. Du vil miste dem og ikke være i stand til å gjenopprette dem hvis du ikke synkroniserte eller sikkerhetskopierte dem på forhånd. Sørg for å sikkerhetskopiere all viktig informasjon og alle filer før du fortsetter.
  • Sørg for at telefonen er ladet til minst 35 % før du utfører tilbakestillingen, eller er koblet til en HTC-lader og aktivt lader.
  • Sørg for at du kjenner Google-kontoens navn og passord. Du trenger dem for å låse opp telefonen etter fabrikkinnstillingen.

På telefoner med Android 5 Lollipop eller høyere kan Enhetsbeskyttelse være aktivert, som innebærer at etter fabrikkinnstillingen må du logge på ved hjelp av samme Google-konto som var pålogget telefonen. Hvis du har glemt Google-kontoens passord, bruker du datamaskinens nettleser og går til www.google.com/accounts/recovery for å tilbakestille passordet først.

Slik utfører du en fabrikktilbakestilling:

1. Gå til Innstillinger.
  2. Klikk på System > Tilbakestill alternativer.
  3. Klikk på Slett alle data (fabrikktilbakestilling), og klikk på Nullstill telefonen.

Hvis du har en sikkerhetslås på enheten, må du angi sikkerhetsinformasjonen også.

4. Klikk på Slett alt eller klikk på OK når du blir bedt om det.

Telefonen vil starte på nytt og tilbakestilles.

Installer apper på nytt

Etter at du har tilbakestilt enheten, bør du teste ytelsen før og etter nyinstallering av appene. Hvis problemet ikke gir seg etter at appene er installert på nytt, skyldes problemet mest sannsynligvis en applikasjon, og den appen må avinstalleres.