Hvorfor krasjer appene på telefonen og fremtvinger lukking?

I enkelte tilfeller kan en app fremtvinge lukking, krasj, gå i heng ofte eller slutte å svare, eller generelt ikke fungere slik appen var tiltenkt. Dette kan skyldes mange faktorer, men de fleste problemer med apper kan løses ved å oppdatere programvaren eller fjerne appdataene.

Appoppdateringer inneholder vanligvis "‍fikser"‍ for å løse kjente problemer med appen. Enkelte appoppdateringer leveres via Google Play Butikk , mens andre finnes i enhetens programvareoppdateringer.

Fjern appdataene

Fjerning av dataene i en app vil slette innstillinger, lagret informasjon og andre konfigurasjoner av appen.
Viktig: Før du foretar dette trinnet, må du sørge for å sikkerhetskopiere viktig informasjon.
  1. Gå til Innstillinger.
  2. Klikk på Apper og varslinger, og klikk på Se alle... for å vise applisten.
  3. Finn og klikk på appen som opplever problemet.
  4. Klikk på Lagring > Fjern data.
  5. Klikk på OK for å bekrefte.

Oppdater apper fra Google Play Butikk

Sørg for at alle appene dine er oppdatert, ettersom mange apputviklere vil inkludere ytelsesforbedringer i appoppdateringene.

1. Åpne appen for Google Play-butikken.
  2. Klikk på Drawer button, og klikk på Mine apper og spill. I kategorien Oppdateringer vises tilgjengelige oppdateringer for installerte apper.
  3. Klikk på Oppdater alle for å oppdatere alle installerte apper. Hvis du vil oppdatere bestemte apper, klikker du på Oppdater-knappen ved siden av appen.

Oppdater telefonens programvare

Hvis problemet ikke skyldes appen, må du se etter oppdateringer av telefonens programvare. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, laster du ned og installerer den.

1. Gå til Innstillinger.
  2. Klikk på , søk etter Programvareoppdateringer og klikk i søkeresultatene.
    Merk: Med visse telefonmodeller må du kanskje søke etter Systemoppdatering.
  3. Klikk på Sjekk nå.

Gjeninstallere en app

Hvis appen ble lastet ned eller oppdatert fra Google Play Butikk -appen, kan nyinstallering av appen eller en oppdatering løse problemet.
  1. Gå til Innstillinger.
  2. Klikk på Apper og varslinger, og klikk på Se alle... for å vise applisten.
  3. Velg appen som forårsaker problemet.
  4. Velg Avinstaller for apper som er lastet ned fra Google Play Butikk -appen, eller Avinstaller oppdateringer for forhåndsinstallerte apper. Velg OK for å bekrefte valget.
  5. Installer appen eller oppdater på nytt via Google Play Butikk -appen.