Jeg blir stadig bedt om å gi tillatelser når jeg bruker apper. Hvorfor det?

Android 6 og senere har forbedret måten appene får tilgang til visse data eller funksjoner på, for eksempel kontakter eller mikrofonen. Når du åpner apper for første gang, blir du bedt om å gi tillatelser slik at du har større kontroll over hvilke apper som har autorisert tilgang. Dette bidrar til å beskytte telefonen og personvernet.
  • Når du velger Avslå, kan du kanskje ikke bruke appen eller utnytte all dens funksjonalitet.
  • Hvis du mistenker at en viss app er ondsinnet eller ber om unødvendige tillatelser, bør du velge Avslå for å beskytte telefonen.
  • Hvis du ikke kan åpne en app eller opplever problemer med enkelte av dens funksjoner, har du kanskje avslått enkelte apptillatelser.

Hvordan endrer jeg apptillatelser?

1. Gå til Innstillinger.
  2. Klikk på Apper og varslinger, og klikk på Se alle... for å vise applisten.
  3. Klikk på appen du vil konfigurere.
  4. Klikk på Tillatelser, og velg hvilke tillatelser du vil slå på.
Tips: I Android 7 eller senere kan du også trykke på og holde appikonet, klikke på Information icon og deretter klikke på Tillatelser.