Hva bør jeg gjøre hvis telefonen min blir for varm?

En del varme er helt normalt, spesielt når du lader eller kjører apper med høye ytelseskrav, selv om telefonen ikke bør bli så varm at den er ubehagelig å håndtere.
  • Sørg for at telefonens programvare og installerte apper er oppdatert, fordi oppdateringer ofte inneholder ytelsesforbedringer og kan redusere telefonens temperatur.
  • Unngå å bruke telefonen i direkte sollys og overdrevent varme miljøer mer enn bare kort tid.
  • Unngå å bruke apper som krever mye prosessor- eller videostrøm i lengre tidsperioder.
  • Avinstaller eventuelle oppgavebehandlings- eller batterisparingsapper.
  • Fjern alle nylige apper eller start telefonen på nytt for å sørge for at bakgrunnsapper ikke forårsaker at telefonen varmes opp.
  • Unngå å bruke levende bakgrunner eller for mange widgets på startskjermbildet.
  • Bruk en HTC-merket lader og ladekabel. Tredjeparts ladere og kabler vil kanskje ikke fungere riktig og kan føre til at telefonen varmes opp under lading.
  • Hvis telefonen blir varm under lading, må du koble den fra laderen og lukke alle aktive apper. La telefonen kjøle seg ned før du fortsetter ladingen.
  • Kontroller batterihistorikken eller -bruken for å se om bestemte apper vanligvis kjører når telefonens varmes opp. Hvis en app forårsaker problemer, må du avinstallere den.
Hvis telefonen fortsetter å være ubehagelig varm etter at du har bekreftet alt det ovenstående, må du tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene.
Merk: Under normal drift bør telefonen aldri være varm nok til å forårsake forbrenninger eller andre personskader på grunn av varme fra telefonen.

Hvordan kan jeg kontrollere batteribruken på telefonen min?

1. Gå til Innstillinger.
  2. Gjør ett av følgende:
    • Android 8: Klikk på Batteri > > Vis fullstendig enhetsbruk eller Batteri > > Vis appbruk.

Sjekk batteribruken under App-/enhetsforbruk siden full lading.

• Android 6 eller 7: Klikk på Strøm > Batteribruk.
    Du kan se hvilke maskinvarekomponenter, apper og tjenester som bruker batteriet mest.
Hvis enkelte apper viser høy batteribruk, kan du prøve disse tipsene for å forlenge batteriets levetid:
  • Gå til appens innstillinger og juster dens datasynkroniseringsfrekvens.
  • I visse apper i Android 8 kan du deaktivere bakgrunnsaktiviteten. Mens du viser batteribruk, klikker du på en app og slår av Bakgrunnsaktivitet-bryteren.
    Merk:
    • Hvis du slår av Bakgrunnsaktivitet-innstillingen, kan det påvirke appens varslinger.
    • Hvis du ikke ser denne innstillingen, begrenser appen bakgrunnsbatteribruken automatisk.

Hvis du vil ha flere batterisparingstips, se Hvordan sparer jeg batteristrøm?

Utfør en fabrikktilbakestilling via Innstillinger

Som et siste forsøk kan du tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene. Før du foretar en fabrikktilbakestilling, må du være klar over følgende:
  • En fabrikktilbakestilling vil slette alle data, medier og filer fra telefonens lagringsområde. Du vil miste dem og ikke være i stand til å gjenopprette dem hvis du ikke synkroniserte eller sikkerhetskopierte dem på forhånd. Sørg for å sikkerhetskopiere all viktig informasjon og alle filer før du fortsetter.
  • Sørg for at telefonen er ladet til minst 35 % før du utfører tilbakestillingen, eller er koblet til en HTC-lader og aktivt lader.
  • Sørg for at du kjenner Google-kontoens navn og passord. Du trenger dem for å låse opp telefonen etter fabrikkinnstillingen.

På telefoner med Android 5 Lollipop eller høyere kan Enhetsbeskyttelse være aktivert, som innebærer at etter fabrikkinnstillingen må du logge på ved hjelp av samme Google-konto som var pålogget telefonen. Hvis du har glemt Google-kontoens passord, bruker du datamaskinens nettleser og går til www.google.com/accounts/recovery for å tilbakestille passordet først.

Slik utfører du en fabrikktilbakestilling:

1. Gå til Innstillinger.
  2. Klikk på System > Tilbakestill alternativer.
  3. Klikk på Slett alle data (fabrikktilbakestilling), og klikk på Nullstill telefonen.

Hvis du har en sikkerhetslås på enheten, må du angi sikkerhetsinformasjonen også.

4. Klikk på Slett alt eller klikk på OK når du blir bedt om det.

Telefonen vil starte på nytt og tilbakestilles.