Hva kan jeg gjøre hvis jeg glemmer skjermlåspassordet, PIN-koden eller mønsteret på telefonen?

Hvis du har glemt eller mistet skjermlåspassordet, PIN-koden eller mønsteret, har du opptil fem forsøk på å prøve å låse opp telefonen. Hvis dette mislykkes, kan du få flere forsøk.Først må du kontrollere at du angir passordet, PIN-koden eller mønsteret riktig. Hvis du fortsatt mislykkes etter flere forsøk, er fabrikktilbakestilling eneste alternativ for å låse opp telefonen.

Hvordan utfører jeg en fabrikktilbakestilling ved hjelp av maskinvareknapper?

Før du foretar en fabrikktilbakestilling, må du være klar over følgende:
  • En fabrikktilbakestilling vil slette alle data, medier og filer fra telefonens lagringsområde. Du vil miste dem og ikke være i stand til å gjenopprette dem hvis du ikke synkroniserte eller sikkerhetskopierte dem på forhånd. Sørg for å sikkerhetskopiere all viktig informasjon og alle filer før du fortsetter.
  • Sørg for at telefonen er ladet til minst 35 % før du utfører tilbakestillingen, eller er koblet til en HTC-lader og aktivt lader.
  • Sørg for at du kjenner Google-kontoens navn og passord. Du trenger dem for å låse opp telefonen etter fabrikkinnstillingen.

På telefoner med Android 5 Lollipop eller høyere kan Enhetsbeskyttelse være aktivert, som innebærer at etter fabrikkinnstillingen må du logge på ved hjelp av samme Google-konto som var pålogget telefonen. Hvis du har glemt Google-kontoens passord, bruker du datamaskinens nettleser og går til www.google.com/accounts/recovery for å tilbakestille passordet først.

Slik utfører du fabrikktilbakestillingen:

1. Slå av strømmen.
  2. Trykk på og hold nede VOLUM OPP-knappen mens du slår på telefonen.
  3. Fortsett å holde nede VOLUM-knappen mens telefonen slås på, og slipp deretter VOLUM-knappen når du ser et skjermbilde med en Android-robot.
  4. Trykk på AV/PÅ- og VOLUM OPP-knappen samtidig. Deretter vil du se Gjenoppretting-skjermbildet.
  5. Trykk på VOLUM-knappene for å rulle til Slett data / fabrikktilbakestilling, og trykk deretter på AV/PÅ-knappen.
  6. Hvis du blir bedt om å bekrefte, bruker du VOLUM NED-knappen for å rulle til Ja, og trykker på AV/PÅ-knappen.
Merk: Ikke merk av for andre alternativer på skjermbildet. Hvis du gjør det, kan det annullere garantien eller sperre telefonen.