Hvorfor vises bilder tatt i stående retning på datamaskinen i liggende retning?

Hvis fotovisningsprogrammet ditt ignorerer retningskoden som er lagret i bildets Exif-data, vil ikke bildene vises i riktig retning.

I Windows 7 ignoreres Exif-retningskoden av standardapplikasjoner som Windows Fotovisning og Windows Utforsker. Bruk en annen app som kan lese denne koden slik at bildene dine vises i riktig retning.

I Windows 8 og senere versjoner kan standard fotovisningsprogram og Filutforsker støtte lesning av Exif-retningskoden vise bilder riktig.