Hva gjør jeg hvis jeg ikke er i stand til å installere programvareoppdateringene?

Hvis du har mottatt varsel om en programvareoppdatering, men unnlot å installere den på telefonen, gjennomfører du trinnene nedenfor og undersøker om dette vil løse problemet.

• Kontroller at telefonen er koblet til operatørens nettverk og ikke roamer. Enkelte operatører krever en tilkobling til deres datanettverk for å validere og installere oppdateringen korrekt.
  • Gå til Innstillinger > Apper og varslinger. Deretter klikker du på Se alle... for å vise applisten. Finn og klikk på Oppdaterer, og klikk på Lagring > Tøm bufferen.
    Merk: Hvis du ikke finner Oppdaterer, klikker du på > Vis system og søk etter Oppdaterer igjen.
  • Start telefonen på nytt for å avslutte Sikker modus. Hvis du vil ha detaljer, se Hvordan starter jeg telefonen på nytt i sikker modus?.
Hvis disse handlingene ikke virker, må du kanskje tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene.

Utfør en fabrikktilbakestilling via Innstillinger

Som et siste forsøk kan du tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene. Før du foretar en fabrikktilbakestilling, må du være klar over følgende:
  • En fabrikktilbakestilling vil slette alle data, medier og filer fra telefonens lagringsområde. Du vil miste dem og ikke være i stand til å gjenopprette dem hvis du ikke synkroniserte eller sikkerhetskopierte dem på forhånd. Sørg for å sikkerhetskopiere all viktig informasjon og alle filer før du fortsetter.
  • Sørg for at telefonen er ladet til minst 35 % før du utfører tilbakestillingen, eller er koblet til en HTC-lader og aktivt lader.
  • Sørg for at du kjenner Google-kontoens navn og passord. Du trenger dem for å låse opp telefonen etter fabrikkinnstillingen.

På telefoner med Android 5 Lollipop eller høyere kan Enhetsbeskyttelse være aktivert, som innebærer at etter fabrikkinnstillingen må du logge på ved hjelp av samme Google-konto som var pålogget telefonen. Hvis du har glemt Google-kontoens passord, bruker du datamaskinens nettleser og går til www.google.com/accounts/recovery for å tilbakestille passordet først.

Slik utfører du en fabrikktilbakestilling:

1. Gå til Innstillinger.
  2. Klikk på System > Tilbakestill alternativer.
  3. Klikk på Slett alle data (fabrikktilbakestilling), og klikk på Nullstill telefonen.

Hvis du har en sikkerhetslås på enheten, må du angi sikkerhetsinformasjonen også.

4. Klikk på Slett alt eller klikk på OK når du blir bedt om det.

Telefonen vil starte på nytt og tilbakestilles.