Jeg tror mikrofonen min er ødelagt. Hva bør jeg gjøre?

Når en telefon har problemer med forvrengte lydinndata, problemer med å bli hørt under samtaler, eller videoinnspillinger ikke har lyd, er det viktig å undersøke om problemet skyldes mikrofonen eller en annen komponent eller app.
  • Hvis telefonen har to mikrofoner, må du finne ut hvilken som har problemer:
    • Hvis problemet oppstår med anrop, men ikke på høyttalertelefon, skyldes problemet den primære mikrofonen.
    • Hvis problemet bare oppstår under bruk av apper som registrerer lyd, skyldes problemet den andre mikrofonen.
    • Hvis problemet oppstår med begge ovenstående forhold, er problemet ikke knyttet til mikrofonen(e).
  • Kontroller mikrofonhullet på telefonen, og kontroller at det er fritt for smuss og lo, og at det ikke er tildekket mens telefonen holdes. Hvis du vil se plasseringen til mikrofonen(e) på telefonen, vennligst sjekk brukerhåndboken eller informasjonen på telefonens støtteområde.
  • Hvis den primære mikrofonen har problemer, kan du prøve å foreta et anrop ved hjelp av en VOIP-app, for eksempel Skype. Hvis problemet bare oppstår mens du foretar anrop i operatørnettverket og ikke på VOIP, skyldes ikke problemet mikrofonen, og du bør snakke med operatøren om mulige nettverksproblemer.
  • Hvis problemet skyldes den sekundære mikrofonen, kan du prøve å spille inn lyd en annen app, for eksempel videoinnspilling med Kamera-appen, eller bruke en taleinnspillingsapp. Hvis problemet bare oppstår med én app, skyldes problemet appen og ikke mikrofonen. Installer appen på nytt eller oppdater den, eller bruk i stedet en annen app som virker som den skal.

Hvordan tester jeg telefonens mikrofon?

HTC Android-telefoner har et innebygd maskinvarediagnoseverktøy som kan brukes til å bekrefte om problemet skyldes mikrofonen eller høyttalermaskinvare.

1. Start på nytt i Sikker modus ved å trykke på og holde AV/PÅ-knappen, og klikk på og hold Strøm av inntil meldingen Start på nytt i sikker modus vises. Klikk på OK.
  2. Etter at telefonen har startet på nytt, åpner du oppringingsappen og taster inn *#*#3424#*#*.
  3. Når du blir spurt, klikker du på GODTA.
  4. Merk av for Lydtest og klikk på KJØR.
  5. Følg instruksjonene for å teste høyttalerne og mikrofonen.
  6. Start telefonen på nytt for å avslutte Sikker modus.