Hvordan sparer appstandby i Android batteristrøm?

På telefoner med Android 6 eller senere vil apper som er inaktive mens skjermen på, plasseres i appstandbymodus for å bidra til å spare batteristrøm. En app går i appstandbymodus ved følgende tilstander:
  • Du lader ikke telefonen.
  • Du har ikke åpnet eller brukt appen på noen dager.
  • Ingen forgrunnsaktiviteter kjører. Appen spiller for eksempel ikke musikk eller strømmer innhold.
  • Appen har ikke ventende varsler.

Under appstandby vil en inaktiv app ha nettverkstilgang minst én gang om dagen. Aktiviteter som appsynkronisering vil utsettes inntil nettverkstilgang er tilgjengelig.