HTC U11 life‎

< < Menu

Hantera din dataanvändning

Om du har begränsad datatilldelning, är det viktigt att hålla koll på de aktiviteter och appar som normalt skickar och tar emot data, som navigering på nätet, synkronisering av onlinekonton och skicka e-post eller dela statusuppdateringar.

Här följer några andra exempel:

• Strömning av webbvideor och musik
  • Spela onlinespel
  • Nedladdning av appar, kartor och filer
  • Uppdatering av appar för att uppdatera information och flöden
  • Uppladdning och säkerhetskopiering av dina filer till lagringskonton online
  • Använda HTC U11 life som en Wi‍-Fi-surfzon
  • Dela din mobila dataanslutning via USB tethering

För att hjälpa dig att spara dataanvändning, anslut till ett Wi‍-Fi-nätverk när du kan och ställ in dina onlinekonton och e-postmeddelanden så att de inte synkroniseras så ofta.

Datasparare

Datasparare hjälper dig att minska mobildatakostnaderna genom att begränsa bakgrundsdataanvändningen. Du kan också ställa in appar så att de alltid har tillgång till en dataanslutning — till exempel din e-postappar — så att de ignoreras av dataspararen.
  1. Startskärm svep uppåt, hitta och tryck sedan på Inställningar.
  2. Tryck på Nätverk och internet > Dataanvändning.
  3. Tryck på Databesparing och sedan på knappen På/av för att slå på eller stänga av den.
  4. Tryck på Obegränsad dataåtkomst och sedan på På/av-knappen bredvid de appar som du fortfarande vill ska ha tillgång till dataanslutning även när dataspararen är påslagen.

Sätta på eller stänga av dataroaming

Anslut till nätverk som har avtal med din mobiloperatör och få tillgång till datatjänster när du befinner dig utanför täckningsområdet för din mobiloperatör.

Varning: Att använda datatrafiktjänster vid roaming kan medföra höga kostnader. Fråga din mobiloperatör om kostnader för dataroaming innan du börjar använda dataroaming.
  1. Startskärm svep uppåt, hitta och tryck sedan på Inställningar.
  2. Tryck på Nätverk och internet > Mobilnätverk.
  3. Tryck på Dataroaming På/av-knappen för att slå på eller stänga av dataroaming.

Håll koll på din dataanvändning

Övervaka din datoranvändning för att förhindra att du överskrider din månadstilldelning.
Obs!: Dataanvändning som mäts av HTC U11 life kan skilja sig från, och vara mindre än, din faktiska dataanvändning.
  1. Startskärm svep uppåt, hitta och tryck sedan på Inställningar.
  2. Tryck på Nätverk och internet > Dataanvändning.

Högst upp ser du ett fält som visar dataanvändningen till idag och dataanvändningscykeln, alert, varning och begränsning, om någon sådan har fastställts.

3. Med mobildata påslagen trck på Användning av mobildata > .
  4. Tryck på Faktureringsperiod och ställ sedan in den dag i månaden då användningscykeln återställs. Denna dag är normalt starten på din månadsfakturering.
  5. Tryck på Ställ in datavarning På/av-knappen för att slå på sen och tryck sedan på Datavarning för att ange mängden dataanvändning då du varnas innan du når din månadsgräns för data. Tryck på för att ändra enheten.
  6. Tryck på Ställ in datagräns På/av-knappen för att slå på sen och tryck sedan på Datagräns för att ange den inställda datanvändningen där din dataanslutning automatiskt stängs av. Tryck på för att ändra enheten.

Visa appens dataförbrukning

1. Startskärm svep uppåt, hitta och tryck sedan på Inställningar.
  2. Tryck på Nätverk och internet > Dataanvändning.
  3. Tryck på Användning av mobildata.
  4. Bläddra ner på skärmen för att visa en lista över appar och information om deras dataanvändning.
  5. Tryck på en app för att visa fler detaljer.