HTC U11 life‎

< < Menu

Tips för längre livslängd för batteriet

Hur länge batteriet räcker innan det behöver laddas beror på hur du använder HTC U11 life. Prova några av dessa tips för att förlänga batteriets livslängd.

Använda strömsparfunktioner

• Slå på Batterisparläge i Inställningar > Batteri.
  • Genom att övervaka din batteriförbrukning kan du identifiera vad som förbrukar mest ström, så att du kan välja vad du vill göra åt saken. För mer information, se Kontrollera batterianvändning.

Hantera dina anslutningar

• Inaktivera trådlösa anslutningar som t.ex. mobildata, Wi‍-Fi eller Bluetooth när de inte används.
  • Starta endast GPS:en när en exakt position behövs, t.ex. när du använder navigering eller navigationsbaserade appar. Se Positionsinställningar.
  • Aktivera flygplansläge när du inte behöver några trådlösa anslutningar och inte vill få några inkommande samtal eller meddelanden.

Hantera din skärm

Sänk ljusstyrkan, låt skärmen vila när den inte används och om du håller den enkel så sänker du batteriförbrukningen.

Hantera dina appar

• Batterioptimering hjälper att förlänga batteriets standby-tid. Se Batterioptimering för appar.
  • Installera den senaste programvaran och uppdateringar av applikationer. Uppdateringar inkluderar ibland prestandaförbättringar för batteriet.
  • Avinstallera eller inaktivera appar som du aldrig använder.

Många appar kör processer eller synkroniserar data i bakgrunden även när du inte använder dem. Avinstallera appar som du inte längre behöver.

Om en app kom förinstallerat och inte kan avinstalleras, kan inaktivering av appen ändå hindra det från att köras eller synkronisera i bakgrunden. Se Inaktivera en app.

Andra tips

För att klämma ut ytterligare lite batterikraft kan du prova dessa tips:

• Dämpa ring- och mediavolymen.
  • Minimera användning av vibration- eller ljudfeedback. I inställningar, tryck på Ljud och välj de som du inte behöver och kan inaktivera.
  • Kontrollera dina appinställningar eftersom du kan få fler tips på hur du kan optimera batteriet.