HTC U11 life‎

< < Menu

Android 8.0

Android 8.0 har nya funktioner som gör det ännu bekvämare arbeta med appar och inställningar.

Bild-i-bild

Behåll ett litet fönster av videon som du tittar på eller en app som stöds på skärmen medan du gör andra saker i telefonen. För de flesta appar som stöds tryck bara på fingeravtrycksläsaren/STARTSIDA för att krympa appen till ett litet och rörligt fönster längst ned till höger på skärmen. Flytta fönstret genom att dra det eller tryck på fönstret för att se stödda kontroller.
Obs!: Inte alla appar stödjer funktionen bild-i-bild. För att kontrollera om en app stöds, gå till Inställningar > Appar och aviseringar > Avancerat > Särskild åtkomst för app > Bild-i-bild.

Snooze-meddelanden

Avvisa tillfälligt meddelanden för att rensa upp på meddelandepanelen eller låsskärmen.

För mer information, se Hantera appanmälningar eller Låsskärm.

Aviseringsprickar

Med meddelandepunkter kan du få veta på en gång om du har aviseringsprickar som väntar för en app. En liten punkt visas på en appikon som anger att det finns ett meddelande som du kanske har missat. Punkter visas på appikoner både på sidan Alla appar och på Startskärm. Tryck och håll ner appikonen för att visa en kortfattad version av tillgängliga meddelanden. Se Slå på eller stänga av aviseringsprickar för att se hur du slår på eller stänger av aviseringsprickar.

Andra nya funktioner

• Känn dig tryggare när du installerar appar från andra källor än Google Play Store. Att bevilja tillstånd för nedladdning och installation av appar från okända källor är nu baserat på en app. Se Hämta appar från webben.
  • Letar du efter ett inställningsalternativ men kan inte komma ihåg var det är? Sökfunktionen för skärmen Inställningar hjälper dig att hitta det även om det ligger begravt djupt inne i en av kategorierna. Tryck på och skriv de första bokstäverna i alternativet som du letar efter. När alternativet visas i resultaten, tryck på det för att gå till skärmen.