HTC Desire 12‎

< < Menu

Android 7 Nougat

Android 7 Nougat har nya funktioner som gör det ännu bekvämare arbeta med program och inställningar.

Programgenvägar

Börja med Android 7.1, tryck och håll nere en programikon för att visa en meny som låter dig snabbt komma åt vanliga programfunktioner. Till exempel, från programikonen Klocka kan du snabbt ställa in en timer eller ett larm.
Screen showing to press and hold an app and choose from app shortcuts
Obs!: Inte alla program stödjer programgenvägsfunktionen.

Se Programgenvägar.

Multitasking på ett enkelt sätt

Bortsett från att bläddra genom program som körs finns det snabbare sätt att använda knappen SENASTE PROGRAM för att växla mellan program.

• Vill du titta på en video medan du chattar? Använd delad skärm för att visa två aktiva program sida vid sida.
  • Växla snabbt till föregående program med en dubbeltryckning.

För mer information, se Multitasking.

Förbättrade meddelanden

Se inkommande information om ett meddelande utan att behöva öppna ett program. Om du har fått ett nytt meddelande kan du omedelbart skicka ett svar direkt från meddelandet. Se Meddelandepanelen.

Förbättrade inställningar

• Begränsa hur mycket mobildata din telefon använder. När du slår på Datasparare kommer program i bakgrunden inte kunna använda dataanslutningen om du inte har ställt dessa program att få tillgång till mobildata. Se Datasparare.
  • Använd Snabbinställningar för att växla Wi‍-Fi och andra snabbinställningar på och av. Se Använda Snabbinställningar.
  • Ingen mer navigering skärm efter skärm tillbaka till huvudinställningarna. Det finns en utskjutbar meny som du kan öppna när som helst för att direkt få tillgång till de viktigaste inställningarna. Se Lära känna dina inställningar.
  • Längst upp på skärmen Inställningar kan du se förslag på hur du får ut mer av din telefon.
  • Bortsett från att ändra teckenstorlek kan du också justera visningsstorleken för objekt som ikoner och bilder. Se Justera visningsstorleken.