HTC Desire 12‎

< < Menu

Vad ska jag göra om telefonen blir för varm eller het?

Viss värme är helt normal, speciellt vid laddning eller körning av högpresterande program. Men telefonen ska inte bli så pass varm att man inte kan hantera den bekvämt.
  • Se till att telefonens programvara och alla installerade program är uppdaterade eftersom uppdateringar ofta innehåller prestandaförbättringar och kan minska telefonens temperatur.
  • Undvik att använda telefonen i direkt solljus och alltför varma miljöer under en längre tid.
  • Undvik att använda program som kräver mycket processor eller video under långa tidsperioder.
  • Avinstallera eventuella aktivitetshanterare eller batterisparprogram.
  • Rensa alla senaste program eller starta om telefonen för att försäkra dig att bakgrundsprogram inte gör att telefonen värms upp.
  • Undvik att använda live-bakgrunder eller för många widgets på startsidan.
  • Använd en HTC-märkt laddare och laddningskabel. Laddare och kablar från tredje part kan eventuellt inte fungera på rätt sätt och kan orsaka att telefonen värms upp under laddning.
  • Om telefonen blir varm under laddning, koppla bort den från laddaren och stäng alla aktiva program. Låt telefonen svalna innan du fortsätter laddningen.
  • Kontrollera batteriets historik eller användning för att se om några särskilda program vanligtvis körs när telefonen värms upp. Om ett program orsakar problem bör du avinstallera den.
Om telefonen fortsätter att bli obehagligt varm efter att ha bekräftat alla ovanstående punkter, kanske du måste fabriksåterställa telefonen.
Obs!: Under normaldrift får enheten aldrig bli så varm att den orsakar brännskador eller andra personskador på grund av den värme som alstras av telefonen.

Hur kontrollerar jag batterianvändningen på min telefon?

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på Batteri.

På telefoner med Android 6 eller senare ser du de huvudsakliga källorna som bidrar till att batteriet laddas ur. Om ett visst program visar en hög batterianvändning kan du försöka att minska användningsfrekvensen för programmet, begränsa synkroniseringsfrekvensen eller begränsa programmets bakgrundsfunktioner för att förlänga telefonens batteritid.

Utföra en fabriksåterställning via Inställningar

Som en sista utväg kan du återställa telefonen till fabriksinställningar. Innan du gör det, bör du vara medveten om följande:
  • En fabriksåterställning raderar alla data, media och filer från telefonens lagring. Du kommer att förlora dem och kommer inte att kunna återställa dem om du inte har synkroniserat eller säkerhetskopierat dem innan. Se till att du har säkerhetskopierat all viktig information och filer innan du fortsätter.
  • Se till att telefonen är laddad till minst 35 % innan du utför återställningen eller är ansluten till en HTC-laddare och håller på att laddas.
  • Se till att du kan ditt Google-kontonamn och lösenord. Du behöver dem för att låsa upp telefonen efter fabriksåterställningen.

För telefoner med Android 5 Lollipop eller högre kan Enhetsskydd aktiveras. Detta innebär att efter en fabriksåterställning så måste du logga in med samma Google-konto som var inloggat på telefonen. Om du har glömt ditt lösenord för Google-kontot, använd datorns webbläsare och gå till www.google.com/accounts/recovery för att återställa lösenordet först.

För att utföra en fabriksåterställning:

1. Gå till Inställningar.
  2. Gör ett av följande:
    • Tryck på System > Återställ.
    • Tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
  3. Tryck på Återställ standardinställn. och tryck sedan på Återställ telefonen.

Om du har ett säkerhetslås på enheten måste du även ange din personliga säkerhetsinformation.

4. Tryck på Radera allt eller tryck på OK när du tillfrågas.

Telefonen kommer att starta om och återställas.