Säkerhetskopia och överföring

Säkerhetskopiera en Android 8 eller 9 telefon

På HTC-telefoner som kör Android 8 eller 9, kan detta säkerhetskopieras till Google Drive med ditt Google-konto.
Startsida Bakgrund
Programlista
  • Program installerade genom Google Play Store.
  • Programskärmens nätstorlek, sorteringsordning och programmappar du skapade i Anpassad vy.
Appdata
  • SMS-meddelanden.
  • Samtalshistorik.
  • Data som synkroniseras till ditt Google konto så som kontakter, kalenderhändelser, Gmail, mm.

Tips: Om du vill se och välja vilka typer av data som ska synkroniseras går du till Inställningar > Konton och synkronisering eller Inställningar > Användare och konton. Tryck på ditt Google-konto och tryck sedan på Kontosynkronisering.

• Åtgärder i appen du spelade in i telefoner som stöder Edge Sense.
  • Data i vissa förinstallerade program som HTC Klocka och Väder.
  • Data i program från tredje part som du har installerat, beroende på om dessa program tillåter detta.
Enhetsinställningar Ringsignaler, Wi‍-Fi-nätverk och deras lösenord och vissa enhetsinställningar.

Obs! För att säkerhetskopiera SMS-meddelanden på en telefon, till exempel HTC 10, som uppdaterades från Android 6 till 7 och därefter till Android 8, måste du ta bort ditt Google-konto — det som du använder som backup-konto — och logga in på kontot igen.

Följ stegen nedan för att säkerhetskopiera en HTC-telefon som kör Android 8 eller 9.

1. Gå till Inställningar.
  2. Beroende på telefonmodellen gör något av följande:
    • Tryck på System > Säkerhetskopiera.
    • Tryck på Säkerhetskopiera och återställ > Google-konto.
  3. Se till att Säkerhetskopiera till Google Drive är påslagen.
  4. Använd det primära Google-kontot som du loggade in på telefonen med som ditt backupkonto.

Eller tryck på Konto för att lägga till eller välja ett annat Google-konto och använd det för att säkerhetskopiera.

5. Tryck på Programdata och kontrollera att Automatisk återställning är påslagen.

Detta gör att ett programs data och inställningar kan återställas när du installerar om programmet på en annan telefon.

Funktionen automatisk säkerhetskopiering säkerhetskopierar regelbundet din telefon till en privat mapp i Google Drive. Säkerhetskopierad data kommer inte att räknas in i din Google Drive lagringskvot. Stora filer eller filer som programutvecklare har valt att utesluta kommer inte att säkerhetskopieras.

Du kan också trycka på Säkerhetskopiera nu för att säkerhetskopiera manuellt när som helst.