Säkerhetskopia och överföring

Säkerhetskopiera en Android 6 eller 7 telefon

Om du har en HTC-telefon som kör Android 6 eller 7, använd ditt Google-konto för att säkerhetskopiera din telefon till Google Drive.

Detta kan säkerhetskopieras:

Startsida Bakgrund
Programlista
  • Program installerade genom Google Play Store.
  • Programskärmens nätstorlek och sorteringsordning, om din telefon stöder HTC Sense Home.
Programdata och inställningar
  • Google Kalender och Gmail inställningar.
  • Data som synkroniseras till ditt Google konto så som Google kontakter och kalenderhändelser.
  • Kontakter och samtalshistorik i programmet Kontakter, Klocka och Väder-ortslista och e-postkonton i programmet E-post, om dessa HTC-program är förinstallerad på telefonen.
  • Data och inställningar i program från tredje part som du har installerat, beroende på om dessa program tillåter detta.
Enhetsinställningar Ringsignaler, Wi‍-Fi-nätverk och deras lösenord och vissa enhetsinställningar.
  1. Gå till Inställningar och tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
  2. Tryck på Säkerhetskopiera mina data.
  3. Tryck på På/av-knappen för att slå på Automatisk säkerhetskopiering och tryck sedan på telefonens TILLBAKA-knapp.
  4. Kontrollera Automatisk återställning är påslagen.

Detta gör att ett programs data och inställningar kan återställas när du installerar om programmet på en annan telefon.

Automatisk säkerhetskopiering säkerhetskopierar regelbundet din telefon till en privat mapp i Google Drive. Detta sker varje dygn när telefonen är i viloläge, laddas och är ansluten till ett Wi‍-Fi-nätverk.

Säkerhetskopierad data kommer inte att räknas in i din Google Drive lagringskvot. Stora filer eller filer som program-utvecklare har valt att utesluta från tjänsten kommer inte att säkerhetskopieras.