HTC U12 life‎

Guide Downloads

< < Menu

Šta treba da uradim ako moj telefon postane suviše topao ili vruć?

Umereno zagrevanje je savršeno normalno, naročito prilikom punjenja ili rada sa aplikacijama visokih performansi, mada telefon ne treba da se zagreje previše da bi njime moglo da se ugodno rukuje.
 • Vodite računa da softver vašeg telefona i sve instalirane aplikacije budu ažurirane, pošto ažuriranja često sadrže poboljšanja performansi i mogu da smanje temperaturu telefona.
 • Izbegavajte korišćenje telefona na direktnoj sučevoj svetlosti i u prekomerno toplim okruženjim bilo koji vremenski period.
 • Izbegavajte korišćenje aplikacija koje zahtevaju veliku snagu procesora ili video kartice duži vremenski period.
 • Deinstalirajte bilo koji menadžer zadataka ili aplikacije za štednju baterije.
 • Izbrišite sve nedavno korišćene aplikacije ili ponovo pokrenite telefon da biste osigurali da aplikacije u pozadini ne izazivaju zagrevanje telefona.
 • Izbegavajte korišćenje animiranih pozadina ili previše vidžeta na početnom ekranu.
 • Koristite HTC punjač i kabl za napajanje. Punjači i kablovi za napajanje trećih strana možda neće raditi ispravno i mogu da dovedu do zagrevanja telefona tokom napajanja.
 • Ako se telefon zagreje tokom punjenja, odvojite ga sa punjača i zatvorite sve pokrenute aplikacije, zatim ga ostavite da se ohladi pre nego nastavite sa punjenjem.
 • Proverite istoriju ili korišćenje vaše baterije da biste videli da li neke konkretne aplikacije obično rade kada se telefon zagreva. Ako aplikacija uzrokuje probleme, deinstalirajte je.
Ukoliko telefon nastavi da se zagreva do neprijatne temperature i nakon što potvrdite sve gore navedeno, možda ćete morati da resetujete telefon na fabrička podešavanja.
Napomena: Tokom normalnog rada, Vaš telefon nikada neće biti toliko vruć da izazove opekotine ili druge telesne povrede zbog toplote koju je generisao.

Kako mogu da proverim korišćenje baterije telefona?

 1. Idite na Podešavanja.
 2. Uradite nešto od sledećeg:
  • Android 8: Dodirnite Baterija > > Prikaži svo korišćenje uređaja, ili dodirnite Baterija > > Prikaži korišćenje aplikacije.

   Proverite potrošnju baterije pod opcijom Korišćenje aplikacija/uređaja od potpunog punjenja.

  • Android 6 ili 7: Dodirnite Napajanje > Korišćenje baterije.
  Možete da vidite koje hardverske komponente, aplikacije i usuge najviše troše bateriju.
Ako neke aplikacije pokažu veliku potrošnju baterije, pokušajte sa ovim savetima koji vam mogu pomoći da produžite trajanje baterije:
 • Idite na podešavanja aplikacije i podesite učestalost sinhronizovanja podataka.
 • Na Android 8, neke aplikacije vam dopuštaju da onemogućite aktivnost u pozadini. Dok pregledate korišćenje baterije, dodirnite aplikaciju, a zatim isključite prekidač Aktivnost u pozadini.
  Napomena:
  • Isključivanje podešavanja Aktivnost u pozadini može uticati na obaveštenja aplikacije.
  • Ako ne vidite ovo podešavanje, aplikacija automatski ograničava korišćenje baterije u pozadini.

Za više saveta o štednji baterije, pogledajte Kako da uštedim energiju baterije?.

Obavljanje fabričkog resetovanja preko opcije Podešavanja

Kao poslednju opciju, možete da resetujete telefon na fabrička podešavanja. Pre nego što to uradite, imajte na umu sledeće:
 • Fabričko resetovanje će izbrisati sve podatke, medije i datoteke iz memorije telefona. Njih ćete izgubiti i nećete moći da ih obnovite ako ih prethodno niste sinhronizovali ili napravili rezervnu kopiju. Pre nego što nastavite, proverite da li ste kreirali rezervnu kopiju svih važnih informacija i datoteka.
 • Proverite da li je telefon napunjen najmanje 35% pre obavljanja resetovanja ili je povezan na HTC punjač i aktivno se puni.
 • Vodite računa da znate ime svog Google naloga i lozinku. Biće vam potrebni da biste otključali telefon posle fabričkog resetovanja.

  Za telefone sa operativnim sistemom Android 5 Lollipop ili novijom verzijom, možda je omogućena Zaštita uređaja, što znači da ćete nakon resetovanja na fabrička podešavanja morati da se prijavite koristeći isti Google nalog kojim ste bili prijavljeni na telefon. Ako ste zaboravili lozinku Google svog naloga, koristite web pregledač na svom računaru i idite na www.google.com/accounts/recovery da biste prvo resetovali svoju lozinku.

Za obavljanje fabričkog resetovanja:

 1. Idite na Podešavanja.
 2. Dodirnite stavku Sistem > Opcije resetovanja.
 3. Dodirnite Izbriši sve podatke (resetovanje na fabrička podešavanja), a zatim dodirnite Resetuj telefon.

  Ako na uređaju imate bezbednosno zaključavanje, biće potrebno da unesete i bezbednosne informacije.

 4. Dodirnite Obriši sve ili dodirnite U redu kad se to od vas zatraži.

  Telefon će se ponovo pokrenuti i resetovati.

Was this information helpful?

Can’t find what you’re looking for?