HTC U12 life‎

Guide Downloads

< < Menu

Šta treba da uradim ako ne mogu da instaliram ažurne verzije softvera?

Ako primite obaveštenje o ažuriranoj verziji softvera, ali niste u mogućnosti da je instalirate na vašem telefonu, obavite korake navedene u nastavku i proverite da li to rešava problem.

 • Proverite da li je telefon povezan na mrežu vašeg operatera i da li je u romingu. Neki operateri zahtevaju povezivanje na njihove mreže za prenos podataka za uspešnu potvrdu i instaliranje ažurne verzije.
 • Idite na Podešavanja > Aplikacije i obaveštenja. Zatim dodirnite Pogledati sve... da biste videli listu aplikacija. Pronađite i dodirnite Program za ažuriranje, a zatim dodirnite Memorija > Obriši keš memoriju.
  Napomena: Ako ne možete da pronađete Program za ažuriranje, dodirnite > Prikaži sistem i ponovo potražite Program za ažuriranje.
 • Ponovo pokrenite telefon u Bezbednom režimu. Za više informacija, pogledajte Kako da ponovo pokrenem telefon u bezbednom režimu?.
Ako ovi postupci ne pomognu, možda ćete morati da obavite fabričko resetovanje telefona.

Obavljanje fabričkog resetovanja preko opcije Podešavanja

Kao poslednju opciju, možete da resetujete telefon na fabrička podešavanja. Pre nego što to uradite, imajte na umu sledeće:
 • Fabričko resetovanje će izbrisati sve podatke, medije i datoteke iz memorije telefona. Njih ćete izgubiti i nećete moći da ih obnovite ako ih prethodno niste sinhronizovali ili napravili rezervnu kopiju. Pre nego što nastavite, proverite da li ste kreirali rezervnu kopiju svih važnih informacija i datoteka.
 • Proverite da li je telefon napunjen najmanje 35% pre obavljanja resetovanja ili je povezan na HTC punjač i aktivno se puni.
 • Vodite računa da znate ime svog Google naloga i lozinku. Biće vam potrebni da biste otključali telefon posle fabričkog resetovanja.

  Za telefone sa operativnim sistemom Android 5 Lollipop ili novijom verzijom, možda je omogućena Zaštita uređaja, što znači da ćete nakon resetovanja na fabrička podešavanja morati da se prijavite koristeći isti Google nalog kojim ste bili prijavljeni na telefon. Ako ste zaboravili lozinku Google svog naloga, koristite web pregledač na svom računaru i idite na www.google.com/accounts/recovery da biste prvo resetovali svoju lozinku.

Za obavljanje fabričkog resetovanja:

 1. Idite na Podešavanja.
 2. Dodirnite stavku Sistem > Opcije resetovanja.
 3. Dodirnite Izbriši sve podatke (resetovanje na fabrička podešavanja), a zatim dodirnite Resetuj telefon.

  Ako na uređaju imate bezbednosno zaključavanje, biće potrebno da unesete i bezbednosne informacije.

 4. Dodirnite Obriši sve ili dodirnite U redu kad se to od vas zatraži.

  Telefon će se ponovo pokrenuti i resetovati.

Was this information helpful?

Can’t find what you’re looking for?