HTC U12 life‎

< < Menu

Hvordan kan jeg vide, om jeg har installeret et skadeligt tredjepartsprogram på min telefon?

Du kan opleve nogle af nedennævnte problemer eller symptomer, hvis der er installeret et ondsindet program eller malware på telefonen.
  • Falske meddelelser, tilsyneladende fra politiet, der vil have dig til at betale en bøde/gebyr
  • Falske anti-virus-beskeder
  • Uventede pop-up-skærme, der forhindrer, at din telefon kan bruges som forventet
  • Omdirigering til en utilsigtet hjemmeside eller programdownload
  • Usædvanligt forbrug og gebyrer til mobildate på din telefonregning
  • Telefonkontakter, der modtager utilsigtede SMS'er eller e-mails
  • Utilsigtede posteringer eller uploads til sociale medier
  • Et nyt program, der pludseligt optræder
  • Mærkbar nedgang i batteriets levetid efter installation af et nyt program

Mange ondsindede tredjepartsprogrammer starter automatisk, når telefonen starter, eller indstiller sig selv som enhedsadministratorer for at gøre det sværere for dig at afinstallere dem. Du kan forhindre dette i at ske ved at afinstallere eller deaktivere eventuelle mistænkelige programmer.

1. Genstart i Sikker tilstand ved at holde TÆND/SLUK nede og dernæst trykke og holde Sluk nede indtil spørgsmålet Genstart i sikker tilstand vises. Tryk på OK.
  2. Gå til Indstillinger.
  3. Tryk på Programmer og meddelelser, og tryk derefter på Se alle... for at se programlisten.
  4. Kig efter alle mistænkelige eller ukendte programmer og tryk så på Afinstaller eller Deaktiver.

Hvis du ikke kan se nogen mistænkelige programmer, kan du afinstallere programmer, du for nyligt har downloadet og som blev installeret kort før symptomerne viste sig.

5. Hvis programmet ikke har et afinstaller- eller deaktiver-punkt, skal du gå til Indstillinger, tryk på Sikkerhed og placering > Programmer til enhedsadministration, og slet derefter programmet, der skal afinstalleres. Udfør herefter trin 3 og 4 igen for at afinstallere eller deaktivere programmet.
  6. Genstart telefonen og tjek, om problemet er løst.

Hvis dette ikke løser problemet, kan du blive nødt til at nulstille telefonen til fabriksindstillingerne.

Foretag en nulstilling til fabriksindstillingerne via Indstillinger

Som en sidste mulighed kan du nulstille telefonen til fabriksindstillingerne. Før du gør det, skal du være opmærksom på følgende:
  • En nulstilling til fabriksindstillingerne vil slette alle data, mediefiler og andre filer fra telefonens hukommelse. Du vil miste dem og vil ikke være i stand til at gendanne dem, hvis du ikke har synkroniseret eller sikkerhedskopieret dem før. Kontroller, at du har sikkerhedskopieret alle vigtige oplysninger og filer, før du fortsætter.
  • Sørg for telefonen er opladet til mindst 35%, før du nulstiller, eller at den er tilsluttet en HTC-oplader og oplades aktivt.
  • Sørg for at du kender Google Kontonavn og adgangskode. Du skal bruge dem til at låse din telefon op efter nulstilling til fabriksindstillingerne.

Ved telefoner med Android 5 Lollipop eller nyere er Beskyttelse af enheden muligvis aktiveret, hvilket betyder, at du, efter en nulstilling til fabriksindstillingerne skal logge ind med samme Google-konto som før. Har du glemt adgangskoden til din Google-konto, kan du bruge din webbrowser på din computer til at gå til www.google.com/accounts/recovery og først nulstille adgangskoden.

Sådan foretager du en fabriksnulstilling:

1. Gå til Indstillinger.
  2. Tryk på System > Nulstil indstillinger.
  3. Tryk på Slet alle data (fabriksnulstilling), og tryk derefter på Nulstil telefon.

Hvis du har sikkerhedslås på enheden, skal du også indtaste dine sikkerhedsoplysninger.

4. Tryk på Slet alting eller på OK, når du bliver bedt om det.

Telefonen vil genstarte og nulstille.