HTC U11 life‎

< < Menu

Android 8.0

Android 8.0 biedt nieuwe functies die het werken met apps en instellingen nog gemakkelijker maakt.

Beeld-in-beeld

Houd een klein venster van de video die je bekijkt of een ondersteunde app op het scherm terwijl je andere dingen doet op de telefoon. Voor de meeste ondersteunde apps, druk je gewoon op de vingerafdrukscanner/BEGIN om de app ter verkleinen tot een klein, verplaatsbaar venster onderaan op het scherm. Verplaats het venster door het te slepen of tik op het venster om ondersteunde bedieningselementen te zien.
Opmerking: Niet alle apps ondersteunen de beeld-in-beeld-functie. Om te controleren of een app wordt ondersteund, ga je naar Instellingen > Apps en meldingen > Geavanceerd > Speciale app-toegang > Beeld-in-beeld.

Snooze-meldingen

Negeer tijdelijk meldingen om je venster Meldingen of het vergrendelingsscherm vrij te maken van rommel.

Zie App-meldingen beheren of Scherm blokkeren.

Pictogrambadges

Weet meteen of er meldingen in wacht zijn voor een app met pictogrambadges. Er verschijnt een klein punt op een app-pictogram. Dit geeft aan dat je een melding hebt gemist. Punten verschijnen op app-pictogrammen op het scherm Alle apps en op het Startscherm. Houd het app-pictogram ingedrukt om een verkorte versie van de beschikbare meldingen te zien. Zie Pictogrambadges in- of uitschakelen voor informatie over het in- of uitschakelen van de pictogrambadges.

Overige nieuwe functies

• Voel je veiliger wanner je apps installeert van andere bronnen dan de Google Play Store. Het verlenen van toestemming voor het downloaden en installeren van apps van onbekende bronnen gebeurt nu voor elke app afzonderlijk. Zie Applicaties van het web downloaden.
  • Zoek je een insteloptie, maar weet je niet meer waar die te vinden is? De zoekfunctie op het scherm Instellingen helpt je hierbij, zelfs als de gezochte optie ergens diep in een van de categorieën begraven zit. Tik op en typ dan de eerste letters van de optie die je zoekt. Zodra de optie wordt weergegeven in de resultaten, tik je erop om naar het scherm ervan te gaan.