HTC Desire 530‎

< < Menu

Använda Android Backup-tjänsten

Från och med Android 6.0 använd Android Backup-tjänsten för att säkerhetskopiera din HTC-telefon till Google Drive.

Denna tjänst kan säkerhetskopiera och återställa följande:

Skräddarsydd HTC Sense Home Dessa inkluderar widgets, bakgrunder, startkärmens layout, ringsignaler samt rutnätstorlek och sorteringsordning på Appar-skärmen.
Appdata
  • I HTC-appar, innehåller appdata kontakter som lagras på HTC Desire 530, textmeddelanden, samtalshistorik, Klocka och Väder lista över städer och e-postkonton.
  • Data från appar från tredje part kan också sparas i säkerhetskopian, beroende på inställningar från app-utvecklaren.
Inställningar I dessa ingår Wi‍-Fi nätverk, lösenord och vissa enhetsinställningar.

När automatisk säkerhetskopiering har aktiverats, kommer Android Backup-tjänsten att regelbundet säkerhetskopiera din telefon till en privat mapp i Google Drive. Automatisk säkerhetskopiering sker varje dygn när telefonen är i viloläge, laddas och är ansluten till ett Wi‍-Fi-närverk.

Säkerhetskopierad data kommer inte att räknas in i din Google Drive lagringskvot. Stora filer eller filer som app-utvecklare har valt att utesluta från tjänsten kommer inte att säkerhetskopieras.

Säkerhetskopiera HTC Desire 530

Säkerhetskopiera automatiskt HTC Desire 530 till Google Drive så du kan återställa innehåll såsom appdata och inställningar när det behövs.
  1. Startsidan tryck på > Inställningar > Säkerhetskopiering och återställning.
  2. Tryck på Säkerhetskopiera mina data.
  3. Tryck på På/Av-knappen för att slå på den och sedan på .
  4. Kontrollera Automatisk återställning är påslagen.

Detta möjliggör att ett programs data och inställningar sparas genom Android Backup-tjänsten för att återställas när du installerar programmet på HTC Desire 530.

Tips: För att välja ett annat backupkonto än ditt primära Google-konto, tryck på Backupkonto och välj sedan ett annat Google-konto. Du kan även trycka på Lägg till konto för att lägga till ett nytt Google-konto för din säkerhetskopia.