HTC Desire 530‎

< < Menu

Tips för längre livslängd för batteriet

Hur länge batteriet räcker innan det behöver laddas beror på hur du använder HTC Desire 530. Prova några av dessa tips för att förlänga batteriets livslängd.

Använda strömsparfunktioner

• Slå på Strömsparfunktion och Extrem strömsparfunktion i Inställningar.
  • Genom att övervaka din batteriförbrukning kan du identifiera vad som förbrukar mest ström, så att du kan välja vad du vill göra åt saken. För mer information, se Kontrollera batterianvändning.

Hantera dina anslutningar

• Inaktivera trådlösa anslutningar som t.ex. mobildata, Wi‍-Fi eller Bluetooth när de inte används.
  • Starta endast GPS:en när en exakt position behövs, t.ex. när du använder navigering eller navigationsbaserade program. Se Slå på och stänga av platstjänster.
  • Aktivera flygplansläge när du inte behöver några trådlösa anslutningar och inte vill få några inkommande samtal eller meddelanden.

Hantera din skärm

Sänk ljusstyrkan, låt skärmen vila när den inte används och om du håller den enkel så sänker du batteriförbrukningen.

• Använd automatisk ljusstyrka (standard) eller sänk den manuellt.
  • Ställ in skärmtimeout på kortare tid.
  • Använd inte en rörlig bakgrund på Startsida. Animeringseffekter är trevliga att visa upp för andra men kör slut på batteriet.

Ändrar du bakgrunden till en enfärgad, svart bakgrund kan det hjälpa lite. Ju mindre färg som visas, desto mindre batterieffekt krävs.

För mer information, se Inställningar och säkerhet och Personanpassa.

Hantera dina program

• Batterioptimering hjälper att förlänga batteriets standby-tid. Se Batterioptimering för program.
  • Installera den senaste programvaran och uppdateringar av applikationer. Uppdateringar inkluderar ibland prestandaförbättringar för batteriet.
  • Avinstallera eller avaktivera program som du aldrig använder.

Många program kör processer eller synkroniserar data i bakgrunden även när du inte använder dem. Avinstallera program som du inte längre behöver.

Om ett program kom förinstallerat och inte kan avinstalleras, kan inaktivering av programmet ändå hindra det från att köras eller synkronisera i bakgrunden. Se Inaktivera en app.

Begränsa bakgrundsdata och synkronisering

Bakgrundsdata och synkronisering kan använda mycket batterikraft om du har många program som synkroniserar data i bakgrunden. Programmen bör inte få synkronisera data för ofta. Bestäm vilka program som kan ställas in med längre synkroniseringstider eller som kan synkroniseras manuellt.

• I inställningar, tryck på Konton och synkronisering och kontrollera vilka typer av data som synkroniseras i dina online-konton. När batteriet börjar bli svagt kan du tillfälligt avaktivera synkroniseringen av vissa data.
  • Har du många e-postkonton, överväg att förlänga synkroniseringstiden på vissa konton.

I programmet E-post, välj ett konto, tryck på > Inställningar > Synka, skicka och ta emot och ställ därefter in inställningarna i Synkroniseringsschema.

• När du inte reser mellan olika platser, synkronisera bara väderuppdateringar för den aktuella position du befinner dig på, istället för alla dina upptagna platser. Öppna programmet Väder och tryck på för att redigera och ta bort onödiga platser.
  • Välj widgetar med omsorg.

Vissa widgetar synkroniserar ständigt data. Överväg att ta bort de som inte behövs på din startsida.

• I Play Store, tryck på > Inställningar och avmarkera Lägg till ikon till startsidan för att undvika att programgenvägar automatiskt läggs till på din startsida varje gång du installerar nya program. Tryck också på Uppdatera applikationer automatiskt > Uppdatera inte applikationer automatiskt om du klarar dig med att uppdatera program manuellt från Play Store.

Andra tips

För att klämma ut ytterligare lite batterikraft kan du prova dessa tips:

• Dämpa ringsignalen och mediavolymen.
  • Minimera användning av vibration- eller ljudfeedback. I inställningar, tryck på Ljud och meddelande och välj de som du inte behöver och kan inaktivera.
  • Kontrollera dina programinställningar eftersom du kan få fler tips på hur du kan optimera batteriet.