HTC Desire 10 lifestyle‎

< < Menu

Hantera din dataanvändning

Om du har begränsad datatilldelning, är det viktigt att hålla koll på de aktiviteter och program som normalt skickar och tar emot data, som navigering på nätet, synkronisering av onlinekonton och skicka e-post eller dela statusuppdateringar.

Här följer några andra exempel:

• Strömning av webbvideor och musik
  • Spela onlinespel
  • Nedladdning av program, kartor och filer
  • Uppdatering av program för att uppdatera information och flöden
  • Uppladdning och säkerhetskopiering av dina filer till lagringskonton online
  • Använda HTC Desire 10 lifestyle som en Wi‍-Fi-surfzon
  • Dela din mobila dataanslutning via USB tethering

För att hjälpa dig att spara dataanvändning, anslut till ett Wi‍-Fi-nätverk när du kan och ställ in dina onlinekonton och e-postmeddelanden så att de inte synkroniseras så ofta.

Sätta på eller stänga av dataroaming

Anslut till nätverk som har avtal med din mobiloperatör och få tillgång till datatjänster när du befinner dig utanför täckningsområdet för din mobiloperatör.

Varning: Att använda datatrafiktjänster vid roaming kan medföra höga kostnader. Fråga din mobiloperatör om kostnader för dataroaming innan du börjar använda dataroaming.
  1. Från Startsidan tryck på och sedan på Inställningar.
  2. Tryck på Mobildata.
  3. Markera eller avmarkera alternativet Dataroaming.

Håll koll på din dataanvändning

Övervaka din datoranvändning för att förhindra att du överskrider din månadstilldelning.
Obs!: Dataanvändning som mäts av HTC Desire 10 lifestyle kan skilja sig från, och vara mindre än, din faktiska dataanvändning.
  1. Från Startsidan tryck på och sedan på Inställningar.
  2. Under Trådlöst nätverk och nätverk, tryck på Mer > Dataanvändning.
  3. Tryck på för att välja en kortplats.
  4. Välj Begränsa dataanvändning och tryck på OK för att automatiskt inaktivera din dataanslutning när du uppnår den inställda gränsen.
  5. Draden övre GRÄNSRADEN för att ställa in din datagräns för månaden.
  6. Välj Varna mig om dataanvändning och dra därefter den nedre VARNINGSGRÄNSEN för att ställa in en varning innan du når datagränsen för månaden.
  7. Tryck på Återställ dataanvändning och ställ därefter in den dag i månaden då din användning nollställs. Denna dag är normalt starten på din månadsfakturering.
Tips: Om du ansluter HTC Desire 10 lifestyle till en annan bärbar Wi‍-Fi surfzon, tryck på > Mobila hotspots för att begränsa bakgrundsdata från nedladdning som kan medföra extra dataavgifter.

Visa programmens dataförbrukning

1. Från Startsidan tryck på och sedan på Inställningar.
  2. Under Trådlöst nätverk och nätverk, tryck på Mer > Dataanvändning.
  3. Tryck på för att välja en kortplats.
  4. Bläddra ner på skärmen för att visa en lista över program och information om deras dataanvändning.
  5. Tryck på ett program för att visa fler detaljer.
Relaterade guider