HTC Desire 10 lifestyle‎

< < Menu

Pekgester

Använd pekgester för att navigera i Startsida, öppna program, bläddra igenom listor m.m.

Tryck

Tryck med fingret på skärmen när du vill välja skärmalternativ som t.ex. ikoner för program och inställningar, eller tryck på skärmknapparna.

Håll intryckt

För att visa de alternativ som finns tillgängliga för ett objekt (t.ex. en kontakt eller en länk på en webbsida) trycker du och håller ner på objektet.

Svepa eller föra

Svep snabbt med fingret horisontellt över skärmen för att gå till andra paneler på startsidan. Svep vertikalt för att bläddra igenom en lista, dokument med mera.

Dra

Tryck och håll kvar fingret med ett visst tryck innan du börjar dra. När du drar får du inte släppa upp fingret från skärmen förrän du nått målpositionen.

Snärta

Att snärta liknar att svepa, men du måste svepa fingret med lätta, snabba rörelser, som när du går till höger och vänster på Startsida eller snärtar igenom kontakter eller meddelandelistan.

Tryck och snärta

På Startsida kan du enkelt flytta en widget eller en ikon från en skärm till en annan.

Håll ner på widgeten eller ikonen med ett finger och snärta sedan skärmen till den nya platsen med ett annat finger.

Svep med två fingrar

I vissa appar kan du dra isär två fingrar för att zooma in när du tittar på en bild eller text.

Dra ihop två fingrar för att zooma ut på bilden eller texten.

Svepning med två fingrar

Svep nedåt från statusfältet med två fingrar för att öppna Snabbinställningar.

Svepning med tre fingrar

• Svep uppåt på skärmen med tre fingrar och HTC Connect strömmar musik eller video från HTC Desire 10 lifestyle till dina högtalare eller TV:n. Du kan även dela strömmad media från program som t.ex. YouTube.
  • Svep nedåt för att koppla från högtalarna eller TV:n.
Obs!: Mediagest aktiveras i Inställningar som standard, vilket gör att gesten med tre fingrar bara fungerar för delning av media.