Tips for forlenging av batteriets levetid

Hvor lenge batteriet kan vare før det må lades på nytt, avhenger av hvordan du bruker HTC Desire 530. Prøv noen av disse tipsene som hjelp for å øke batteriets levetid.

Bruk strømstyringsfunksjonene

• Slå på Strømsparingsmodus og Ekstrem strømsparingsmodus i Innstillinger.
  • Når du følger med på batteriforbruket, er det mulig å se hva som bruker mest strøm slik at du kan velge hva du vil gjøre med det. For detaljer, se Kontrollere batteriforbruk.

Behandle tilkoblingene dine

• Slå av trådløse tilkoblinger som mobile data, Wi-Fi eller Bluetooth når de ikke er i bruk.
  • Slå på GPS bare når en nøyaktig plassering er nødvendig, for eksempel ved bruk av navigerings- eller plasseringsbaserte apper. Se Slå plasseringstjenester av eller på.
  • Slå på flymodus når du ikke trenger trådløse forbindelser og ikke vil motta anrop eller meldinger.

Behandle skjermen din

Reduser lysstyrken, la skjermen gå i hvilemodus når den ikke er i bruk og holde det enkelt hjelper til med å spare batteristrøm.

• Bruk automatisk lysstyrke (standard) eller manuelt redusere lysstyrken.
  • Still inn skjermens tidsavbrudd til en kortere tid.
  • Ikke bruk en live bakgrunn for startskjermbildet. Animerte effekter er flotte å vise frem til andre, men de tømmer batteriet.

Det kan også hjelpe litt hvis du endrer bakgrunnsbildet til en tom, svart bakgrunn. Jo mindre farge som vises, jo mindre batteri brukes det.

Hvis du vil ha mer informasjon, se Innstillinger og sikkerhet og Personliggjøre.

Behandle appene dine

• Batterioptimalisering bidrar til å forlenge batteriets standbytid. Se Batterioptimalisering for apper.
  • Installer de siste programvare- og applikasjonsoppdateringene. Oppdateringer inkluderer forbedringer i batteriytelsen.
  • Avinstaller eller deaktiver apper du aldri bruker.

Mange apper kjører prosesser eller synkroniserer data i bakgrunnen selv når du ikke bruker dem. Hvis det er apper du ikke lenger trenger, kan du avinstallere dem.

Hvis en app kommer forhåndlastet på telefonen og ikke kan avinstalleres, kan deaktivering av appen fremdeles forhindre at den kjører kontinuerlig eller synkroniserer data. Se Deaktivere en app.

Begrens bakgrunnsdata og synkronisering

Bakgrunnsdata og synkronisering kan bruke mye batteristrøm hvis du har mange apper som synkroniserer data i bakgrunnen. Det anbefales at du ikke lar apper synkronisere data for ofte. Bestem hvilke apper som kan stilles inn med lengre synkroniseringstider, eller synkroniser manuelt.

• I Innstillinger klikker du på Kontoer og synkronisering og undersøker hvilke typer data som synkroniseres i dine online-kontoer. Når batteriet begynner å bli tomt, kan du midlertidig deaktivere synkronisere noe data.
  • Hvis du har mange e-postkontoer, kan du vurdere å forlenge synkroniseringstiden til noen kontoer.

I E-post-appen, velg en konto, klikk på > Innstillinger > Synkronisering, send og motta, og juster deretter innstillingene under Synkroniseringstidsplan.

• Når du ikke reiser fra ett sted til et annet, synkroniserer du væroppdateringer for bare gjeldende plassering, i stedet for alle navngitte byer. Åpne Været-appen og klikk på for å redigere og fjerne byer du ikke trenger.
  • Smart valg av miniprogrammer.

Noen miniprogrammer synkroniserer data kontinuerlig. Du kan vurdere å fjerne de som ikke er viktige fra startskjermbildet ditt.

• I Play Butikk klikker du på > Innstillinger og fjerner merket for Legg til ikon på startskjermbildet for å unngå at startskjermbildets appsnarveier automatisk legges til når du har installert nye apper. Klikk på Automatisk oppdater apper > Ikke oppdater apper automatisk hvis det er greit for deg å oppdatere apper fra Play Butikk manuelt.

Andre tips

For å få spare enda litt batteristrøm kan du prøve disse tipsene:

• Skru ned ringetonen og volum på media.
  • Minimer bruk av vibrasjon eller lydtilbakemelding. I Innstillinger klikker du på Lyd og varsling og velger hvilke du ikke trenger og kan deaktivere.
  • Kontroller appenes innstillinger for å se etter flere muligheter for å optimere batteriet.