Hvordan sparer Doze-modus i Android 6.0 batteristrøm?

For å bevare batterilevetid setter Doze-modus telefonen i en dyp søvntilstand når du ikke bruker den på en god stund. Når telefonen ikke lades, skjermen er av og telefonen ikke er flyttet på lengre tid – for eksempel over natten – går den automatisk i Doze-modus.
Mens du er i Doze-modus:
  • Wi-Fi skanninger vil ikke utføres selv om Wi-Fi-tilkoblingen er på.
  • Apper vil ikke ha nettverkstilgang.
  • Bakgrunnsaktiviteter som synkronisering og opplasting vil stanses og plasseres i kø inntil telefonen går ut av Doze-modus.

Men hvis telefonen har slumret i veldig lang tid, vil den med visse mellomrom annen utføre de utsatte aktivitetene i en kort periode og vende tilbake til Doze-modus.

• Du vil fortsatt motta telefonanrop og SMS-meldinger. Du vil også motta MMS-meldinger i appen HTC Meldinger.
Telefonen går ut av Doze-modus når:
  • Du plugger inn strømadapteren og lader telefonen.
  • Det er bevegelse, for eksempel når du løfter opp telefonen.
  • En vekkerklokke utløses på innstilt klokkeslett.
Merk:
  • Varsler vil ikke føre til at telefonen forlater Doze-modus. Du vil motta varsler når ett av det ovenstående oppstår og telefonen forlater Doze-modus.
  • Hvis du bruker en annen app til MMS, vil du kanskje ikke motta MMS-meldinger mens du er i Doze-modus. Du kan bruke Batterioptimalisering-innstillingen for å slå av batterioptimalisering for appen din. Brukerhåndboken eller fremgangsmåtene har flere detaljer om denne innstillingen.