I Innstillinger, hva brukes Batterioptimalisering til?

Fra og med Android 6.0, som tilbyr funksjoner som Doze-modus og appstandby, finner batterioptimalisering sted når telefonen er i en dyp søvntilstand og når apper ikke har vært brukt på flere dager. Dette bidrar til å utvide batteriets standbytid.

Hvis du har behov for å holde visse apper aktive selv når du ikke bruker dem, kan du slå av batterioptimalisering i disse appene. Det sørger for at de kjører i bakgrunnen, men kan føre til at de bruker mer batteristrøm. Se brukerhåndboken eller fremgangsmåtene for å finne ut hvordan du slår av batterioptimalisering i en app.