HTC Backup en herstellen

Een back-up maken van een Android 8- of 9-telefoon

Op HTC-telefoons met Android 8 of 9, kan van het volgende een back-up worden gemaakt naar Google Drive met gebruik van je Google-account.
Startscherm Achtergrond
Lijst met apps
  • Apps geïnstalleerd via Google Play Store.
  • De rastergrootte, sorteervolgorde en app-mappen van het app-scherm die je hebt gemaakt in de weergave Aangepast.
App-gegevens
  • SMS-tekstberichten.
  • Oproepen.
  • Gegevens die worden gesynchroniseerd naar je Google-account, zoals Contacten, Agenda, Gmail en meer.

Tip: Ga voor het bekijken en kiezen van de soorten gegevens om te synchroniseren naar Instellingen > Accounts en synchronisatie of Instellingen > Gebruikers en accounts. Tik op je Google-account, en tik vervolgens op Accountsynchronisatie.

• Acties in de app die je hebt opgenomen in telefoons die ondersteuning bieden voor Edge Sense.
  • Gegevens in bepaalde vooraf geïnstalleerde apps, zoals HTC Klok en Weer.
  • Gegevens in externe apps die je hebt geïnstalleerd, afhankelijk van het feit of deze apps dit toestaan.
Apparaatinstellingen Beltonen, Wi‍-Fi-netwerken en de wachtwoorden daarvoor, en bepaalde apparaatinstellingen.

Opmerking: Om een back-up te maken van SMS-berichten op een telefoon, zoals HTC 10, die werd bijgewerkt van Android 6 naar 7 en vervolgens naar Android 8, moet je je Google-account verwijderen—degene die je gebruikt als je back-upaccount—en opnieuw aanmelden bij deze account.

Volg de onderstaande stappen om een back-up te maken van een HTC-telefoon met Android 8 of 9.

1. Ga naar Instellingen.
  2. Doe afhankelijk van je telefoonmodel een van het volgende:
    • Tik op Systeem > Back-up.
    • Tik op Back-up maken en resetten > Google-account.
  3. Zorg dat Back-up maken op Google Drive is ingeschakeld.
  4. Gebruik de primaire Google-account waarmee je hebt aangemeld bij je telefoon als back-upaccount.

Of tik op Account voor het toevoegen of selecteren van een andere Google-account en gebruik het voor maken van een back-up.

5. Tik op App-gegevens en controleer dan of Automatisch terugzetten is ingeschakeld.

Hiermee kunnen gegevens en instellingen van apps worden teruggezet wanner je de app opnieuw installeert op een andere telefoon.

De functie Automatische back-up maakt periodiek een back-up van je telefoon naar een privémap in Google Drive. Back-upgegevens tellen niet mee voor je Google Drive-opslagquota. Van grote bestanden of bestanden die ontwikkelaars van apps hebben gekozen om uit te sluiten, wordt geen back-up gemaakt.

Je kunt ook op Nu back-up maken tikken om op elk gewenst moment met de hand een back-up te maken.