HTC Backup en herstellen

Een back-up maken van een Android 6- of 7-telefoon

Als je een HTC-telefoon hebt die werkt op Android 6 of 7, gebruik je je Google-account om een back-up te maken van je telefoon naar Google Drive.

Van het volgende kan een back-up worden gemaakt:

Startscherm Achtergrond
Lijst met apps
  • Apps geïnstalleerd via Google Play Store.
  • De rastergrootte en sorteervolgorde van het appscherm, als je telefoon HTC Sense Home ondersteunt.
Toepassingsgegevens en instellingen
  • Google Agenda- en Gmail-instellingen.
  • Gegevens die zijn gesynchroniseerd met je Google-account, zoals Google contacten en gebeurtenissen in de agenda.
  • Contacten en oproepen in de app Contacten, Klok en de stedenlijst voor Weer, en e-mailaccounts in de app Mail als deze HTC-apps vooraf werden geladen op je telefoon.
  • Gegevens en instellingen in externe apps, afhankelijk van het feit of deze apps dit toestaan.
Apparaatinstellingen Beltonen, Wi‍-Fi-netwerken en de wachtwoorden daarvoor, en bepaalde apparaatinstellingen.
  1. Ga naar Instellingen en tik op Back-up maken en opnieuw instellen.
  2. Tik op Back-up van mijn gegevens maken.
  3. Tik op de schakelaar Aan/uit om Automatische back-up in te schakelen, en druk vervolgens op de knop TERUG van je telefoon.
  4. Zorg ervoor dat Automatisch terugzetten is ingeschakeld.

Hiermee kunnen gegevens en instellingen van apps worden teruggezet wanner je de app opnieuw installeert op een andere telefoon.

Automatische back-up maakt periodiek een back-up van je telefoon naar een privémap in Google Drive. Dit vindt om de 24 uur plaats wanneer de telefoon inactief is, wordt opgeladen en verbonden is met een Wi‍-Fi-netwerk.

Back-upgegevens tellen niet mee voor je Google Drive-opslagquota. Van grote bestanden of bestanden die ontwikkelaars van apps hebben gekozen om uit te sluiten uit de service, wordt geen back-up gemaakt.