UltraPixels en sensorgrootte

De nieuwe sensor biedt het grootste pixelformaat op een smartphone, waardoor aanzienlijk meer licht kan worden opgevangen.

Het is een beleving die je moet zien om het te geloven. Kijk maar eens naar de voorbeeldfoto´s hieronder om het verschil te zien.

Genomen in de praktijk, ´s avonds, zonder flits. Tel maar eens hoeveel ogen duidelijk zichtbaar zijn...


HTC One

Voorsprong op de concurrentie

UltraPixels en sensorgrootte

HTC heeft een bewuste keuze gemaakt om meer aandacht te geven aan de fotokwaliteit, met een groter pixelformaat in plaats van uitsluitend aandacht voor het aantal pixels. De sensor van 1/3’ in de HTC One is equivalent aan het sensorformaat in andere 8MP of 13MP smartphone camera´s.

UltraPixels zijn echter groter dan gewone pixels, en nemen meer ruimte in op de sensor. Er zijn dus minder megapixels. De nieuwe HTC One neemt foto´s met een resolutie van 4 megapixels, maar de kwaliteit van elke pixel is aanzienlijk hoger dan gebruikelijk.De UltraPixel van 2,0 micrometer heeft een tweemaal zo groot oppervlak als een doorsnee pixel van 1,4 micrometer, te vinden in 8MP camera´s van vooraanstaande concurrenten, en nog veel meer dan de pixels van 1,1 micrometer in 13MP-sensoren.

Door de ruime hoeveelheid informatie die bij elke foto wordt vastgelegd, zien beelden die zijn vastgelegd met de camera van HTC er oogverblindend uit op grote computerschermen en HDTV´s. Ze kunnen op volle resolutie worden afgedrukt tot een formaat van ten minste 20 x 25 cm. Zelfs alledaagse kiekjes worden gekenmerkt door een ongekend niveau van helderheid en detail.

Nog een voordeel van de nieuwe sensor is dat de bestandsomvang van elke foto kleiner is, waardoor vrijwel geen compressie nodig is voor delen, uploaden, maken van back-ups of opslag in de cloud. Hierdoor blijft de inherente kwaliteit van het vastgelegde beeld behouden.

Pixel Size Comparison