HTC U11‎

< < Menu

Android 8.0

Android 8.0 har nya funktioner som gör det ännu bekvämare arbeta med program och inställningar. Här är en översikt över vissa av dess nya funktioner.

Bild-i-bild

Behåll ett litet fönster av videon som du tittar på eller ett program som stöds på skärmen medan du gör andra saker i telefonen. För de flesta program som stöds tryck bara på fingeravtrycksläsaren/STARTSIDA för att krympa programmet till ett litet och rörligt fönster längst ned till höger på skärmen. Flytta fönstret genom att dra det eller tryck på fönstret för att se stödda kontroller.
Obs!: Inte alla program stödjer funktionen bild-i-bild. Om du vill kontrollera vilket program som stöds går du till Inställningar > Program > Menu button > Konfigurera program > Särskild åtkomst för program > Bild-i-bild.

Snooze-meddelanden

Avvisa tillfälligt meddelanden för att rensa upp på meddelandepanelen eller låsskärmen.

För mer information, se Hantera programmeddelanden eller Låsskärm.

Ikonmärken

Med ikonmärken kan du få veta på en gång om du har meddelanden som väntar för ett program. En liten punkt visas på en programikon som anger att det finns ett meddelande som du kanske har missat. Punkter visas på programikoner både på sidan Alla program och på Startskärm. Tryck och håll ner programikonen för att visa en kortfattad version av tillgängliga meddelanden. Se Slå på och stänga av ikonmärken.

Andra nya funktioner

• Känn dig tryggare när du installerar program från andra källor än Google Play Store. Att bevilja tillstånd för nedladdning och installation av program från okända källor är nu baserat på ett program. Se Hämta program från webben.
  • Letar du efter ett inställningsalternativ men kan inte komma ihåg var det är? Sökfunktionen för skärmen Inställningar hjälper dig att hitta det även om det ligger begravt djupt inne i en av kategorierna. Tryck på och skriv de första bokstäverna i alternativet som du letar efter. När alternativet visas i resultaten, tryck på det för att gå till skärmen.
  • Det finns ett inbyggt filhanteringsprogram som för du kan använda för att göra enkla saker med dina mediefiler, så som kopiera, flytta och ta bort. På Startskärm svep uppåt, hitta och tryck sedan på Filer.