HTC U11‎

< < Menu

Vad ska jag göra om telefonen inte laddas?

Vanligtvis när telefonen laddas visar skärmen också en laddningsikon antingen i meddelandefältet om telefonen är påslagen eller mitt på skärmen om telefonen är avstängd. Meddelande-LED:en tänds också.

Om telefonen inte verkar laddas är det viktigt att kontrollera alla laddningskomponenter för att hitta orsaken.

• Försök ladda telefonen med ett vägguttag och inte via en USB-port på datorn. Vissa datorer avaktiverar laddning via USB-portar för att spara energi, som kan förhindra att telefonen laddas.
  • Se till att vägguttaget ger ström till laddaren genom att ansluta en annan strömdriven enhet till uttaget.
  • Använd den HTC-märkta originalladdaren och laddningskabeln som medföljer telefonen. Laddare och kablar från tredje part kan eventuellt inte fungera på rätt sätt och kan skada telefonen.
  • Se till att det inte finns några skador, till exempel knutar eller fransar på sladden, böjda kontakter etc på laddaren eller kabeländen.
  • Kontrollera laddningsporten på telefonen för eventuella skador på stiften eller andra hårdvarukomponenter, och rengör noggrant eventuellt skräp eller ludd.
Efter att ha kontrollerat alla komponenter, stäng av telefonen helt genom att trycka på STRÖM och trycka på Stäng av. Koppla sedan in den i laddaren och vänta 2-3 minuter. Om batteriet är helt slut kan det ta upp till två minuter innan du ser indikatorn som visar att telefonen laddas.

Om telefonen inte verkar laddas och slås inte på, ansluter du telefonen till laddaren och tvingar sedan telefonen att starta om så att den kan återuppta normal laddning: Se Hur startar jag om telefonen med maskinvaruknapparna?.

Obs!: Vissa telefonmodeller kan eventuellt inte ha en meddelande-LED.