HTC U11‎

< < Menu

Edge Sense utlöses ibland när telefonen är i ett bilkit eller en selfiepinne. Vad ska jag göra?

När HTC U11 sätts in i ett bilkit eller en selfiepinne utsätts telefonen för tryck på de nedre sidorna som kan misstas för en tryckgest. Om telefonen förblir i detta tryckläge i mer än 5 sekunder kommer den inte att utlösa Edge Sense.

Om du vill vara säker på att telefonen inte utlöser Edge Sense kan du stänga av funktionen när du använder ett bilkit eller en selfiepinne.

Svep bara neråt från övre delen av skärmen med två fingrar för att öppna Snabbinställningar och tryck sedan på Edge Sense för att stänga av den.

Varför fungerar inte Edge Sense tryckgester när telefonen är vänd nedåt?

När telefonen är vänd nedåt och skärmen är av, tillåter telefonen inte att du använder Edge Sense. Detta är för att förhindra att du av misstag utlöser tryckgester när du lyfter telefonen från en plan yta medan den är vänd nedåt.

Om du måste hålla telefonen vänd nedåt för att fota något högt ovanför dig, till exempel himlen eller höga motiv, men genom att trycka lyckas du inte ta fotot kan du försöka luta telefonens vinkel till cirka 45 grader och sedan trycka de nedre sidorna på telefonen.

Varför fungerar inte Edge Sense tryckgester när skärmen är avstängd?

Det är möjligt att närhetssensorn har blockerats, till exempel av skärmskydd eller fodral. Se till att närhetssensorn inte är täckt.

När skärmen är avstängd och närhetssensorn är blockerad tillåter telefonen inte att du använder Edge Sense Detta för att undvika att du av misstag slår på tryckgesten när du tar ut telefonen från väskan eller håller den nära örat under ett samtal.

Varför fungerar inte åtgärder i appen ibland när jag trycker på telefonen?

För vissa program fungerar åtgärder i appen första gången men kanske inte igen om de fortfarande körs i bakgrunden när du byter tillbaka till dessa program genom listan Senaste program.
Om åtgärder i appen inte fungerar för ett tredjepartsprogram raderar du listan Senaste program och startar om programmet.

Eller tryck på programikonen och öppna inte det igen genom listan Senaste program list för att se till att tryckgester fungerar i programmet.