HTC One M9‎

< < Menu

Använda Scribble

Vill skapa en sida för din digitala klippbok? Använd appen Scribble för att vara lite konstnärlig och kombinera foton, text och illustrationer i en anteckning.

Med olika mallar att välja på kan du även skapa listor eller följa din budget. Ha ett gratulationskort redo och koppla det till din väns födelsedag i Kalender och skicka med bara några tryck.

Göra en anteckning

1. Från Startsidan tryck på och sedan på Scribble.
  2. Välj en mall när du uppmanas. Eller tryck på .
  3. I rutan där det står Titeltext här skriver du in en rubrik för anteckningen.
  4. Använd redigeringsverktygen för att skriva in text, spela in ljud med mera.
  5. Rita figurer och Infoga bilder som t.ex. foton och illustrationer. För mer information, se Infoga bilder och illustrationer i en anteckning.
  6. Tryck på för övriga alternativ, t.ex. ändra mall, länka anteckningen till en händelse m.m.
  7. Tryck på eller att ångra eller göra om dina handlingar.
  8. Tryck på för att spara anteckningen.

Infoga bilder och illustrationer i en anteckning

1. När du skriver en anteckning kan du:
    • Tryck på för att ta ett foto eller på > Infoga bild för att välja en bild från Galleri.
    • Tryck på för att rita eller på för att skriva text. Du kan ändra pennans egenskaper.
    • Trycka på för att infoga en etikett.
  2. Tryck och håll ner på en bild för att flytta, ändra storlek eller ta bort den. Du kan även använda två fingrar för att rotera en bild.

Skapa en fotoblogganteckning

Tror du att foton bäst kan förmedla din berättelse? Gruppera foton i en anteckning och gör den mer underhållande genom att inkludera fotokollage, etiketter med mera.
Viktigt: Om du infogar ett kollage, gruppera först fotona i samma händelse eller album i Galleri.
  1. Från Startsidan tryck på och sedan på Scribble.
  2. Tryck på och välj mall för fotobloggen.
  3. Tryck på för att ta ett foto eller välj foton i Galleri och gruppera dem till ett kollage.
  4. När du infogar ett kollage, tryck och håll ner på det och välj sedan en layout. Du kan även:
    • Tryck och håll ner på fotot och dra sedan runt det inom ramen för att placera motivet i mitten av ramen.
    • Tryck och håll ner på fotot och dra det sedan över ett annat för att ordna om dem.
    • Dra isär två fingrar för att zooma in på ett foto, eller dra ihop två fingrar för att zooma ut.
    • Tryck på en annan layout för att ändra nuvarande layout.
  5. Tryck på området ovanför datumet och använd sedan redigeringsverktygen för att infoga text och illustrationer.
  6. För att lägga till en sida trycker du på . Du kommer att se ett meddelande på skärmen om du uppnår maximalt antal sidor.
  7. Tryck på för att spara anteckningen.

Gruppera anteckningar till en anteckningsbok

• Tryck på > Grupp för att gruppera anteckningar till en ny anteckningsbok.
  • För att gruppera anteckningar till en befintlig anteckningsbok, tryck på > Flytta till.
  • För att skapa en ny anteckningsbok, svep till fliken Anteckningsböcker och tryck sedan på .

Publicera och dela en anteckning

Ladda upp och dela din kreativa arbete på webben och få din egen Scribble-blogg.
  1. Med en anteckning öppen, tryck på .
  2. Tryck på Dela artikel.
  3. Välj kontot som du vill använda för att publicera anteckningen på.
  4. Ange en beskrivning eller tagga din anteckning.
  5. Kontrollera att Dela ditt inlägg är markerat.
  6. Under Dela till trycker du på dit du även vill dela länken som skapas. Du kommer att uppmanas att slutföra åtgärden i programmen som du valt.
  7. Tryck på Klar.
För att titta på anteckningar som du har delat sveper du till fliken Dela i huvudmenyn i Scribble.
Relaterade guider