HTC One M9‎

< < Menu

Tagga foton och videor

Se till att dina foton och videon lätt kan hittas med taggar, såsom korta namn eller nyckelord.
  1. Från Startsidan tryck på och sedan på Galleri.
  2. Peka på , och välj sedan vilken vy du vill ha för dina foton och videor.
  3. Tryck på en ruta för att öppna en grupp foton och videor.
  4. Tryck på > Lägg till tagg.
  5. Välj de objekt du vill tagga med nyckelord och peka på Nästa.
  6. Skriv in ett sökord och peka på .

Eller, för att använda en existerande tagg, peka på den under textfältet.

7. Lägg till fler nyckelord vid behov.
  8. Om du behöver ta bort en tagg du lagt till, peka på taggen och peka på OK.
  9. Tryck på Spara.
Tips: För att tagga ett enskilt foto eller video, tryck ned och håll fotot eller videon. Peka på Lägg till tagg, och skriv sedan in dina nyckelord.

Att se dina taggade foton och videor

1. I Galleri trycker du på > Taggar.

Du kommer se grupper av dina använda taggar med nummer som indikerar hur många foton och videor som tillhör varje tagg.

2. Peka på en grupp för att öppna den och se taggade foton och videor.

Döpa om en tagg

Du kan döpa om en tagg som du redan lagt till dina foton och videor.

1. I Galleri trycker du på > Taggar.
  2. Leta upp titeln på taggen du vill döpa om, och peka på > Ändra namn på tagg.
  3. Skriv in den nya taggnamnet i textfältet och peka sedan på .
  4. Tryck på OK för att spara ändringarna.

Ta bort taggar

1. I Galleri trycker du på > Taggar.
  2. Hitta titeln på taggen du vill ändra.
  3. För att ta bort taggen på foton eller videor, peja på titeln och sedan på > Ta bort tagg. Välj objekten och peka sedan på Ta bort.
  4. För att helt och hållet ta bort en tagg, peka på i gruppen, och sedan på Ta bort tagg.
Obs!: Att radera en tagg kommer inte radera dina bilder och videor.