HTC One M9‎

< < Menu

Tips för att ta bättre bilder

För att ta bättre bilder med Kamera-programmet, här är några tips på vad man bör göra medans man tar bilder.

Förbättra fokus och skärpa

• HTC One M9 har autofokus, vilket fungerar bäst på ett motiv som inte rör sig för mycket. För att ändra fokus, i Sökaren tryck på motivet du vill fokusera på.
  • Om motivet rör sig, i Sökaren, tryck och håll ner på motivet för att låsa fokusen.
  • Du kan ställa in skärpan innan du tar ett foto i Kamera-inställningar eller justera skärpan manuellt i Fotoredigerare.

I allmänhet är det bättre att skärpa en suddig bild i stället för att minska skärpan i den.

Ta bilder med bra belysning

• HTC One M9 justerar fokus och exponering automatiskt. Om bilden är underexponerad eller om bilden är mörk i Sökaren, tryck på en del av bilden som är skuggad. Eller gör det omvända, tryck på ett välupplyst föremål i bilden om den är överexponerad. Fokusera på ett objekt med en neutral ton för en balanserad exponering. Tänk på att om du trycker på ett annat objekt kan fokusen flyttas från motivet.
  • Om du använder standardinställningarna och fotot fortfarande verkar för mörkt, byt till temat Natt och placera HTC One M9 på en jämn yta för att hålla den stadig.

• Om det finns delar av bilden som är skuggade och andra delar som är för ljusa, använd HDR för att ta flera bilder med olika exponeringar och kombinera dem till ett foto. Håll stadigt i HTC One M9 eller placera den på en jämn yta när du använder HDR.

• När du tar en panoramabild, betrakta hela platsen och fokusera på ett objekt som har en neutral ton för att hålla exponeringen balanserad i den sammansatta bilden.

Andra tips

• I Kamerainställningarna, tryck på Rutnät att hjälpa till att rama in motivet eller förbättra kompositionen.
  • Om du tar foton under lysrör eller glödlampor och det tycks vara fel på färgerna, tryck på och välj sedan en vitbalans. Kontrollera bilden på Sökaren och välj det alternativ som visar den färg som är närmast motivets naturliga färg.

• I Kamerainställningarna, tryck på Bildjusteringar om du vill justera kontrast, mättnad och skärpa innan du tar fotot.
  • När du tagit fotot kan du finjustera kontrast, ljusstyrka och andra inställningar i Fotoredigerare.