HTC One A9‎

< < Menu

Ansluta till VPN

Lägg till virtuella privata nätverk (VPNs) så att du kan ansluta och komma åt resurser i ett lokalt nätverk, t.ex. ditt företagsnätverk eller hemnätverk.

Innan du kan ansluta HTC One A9 till ditt lokala nätverk, kan du bli ombedd att:
  • Installera säkerhetscertifikat.
  • Ange dina inloggningsuppgifter.
  • Ladda ner och installera en obligatorisk VPN-app, om du ansluter till ett skyddat företagsnätverk. Kontakta din nätverksadministratör för detaljer.

Dessutom måste HTC One A9 först upprätta en Wi‍-Fi- eller dataanslutning innan du kan starta en VPN-anslutning.

Lägga till en VPN-anslutning

Viktigt: Du måste först skapa en PIN-kod, lösenord eller mönster för skärmlåset innan du kan använda uppgiftslagret och ställa in VPN.
  1. Från Startsidan tryck på och sedan på Inställningar.
  2. Under Trådlöst nätverk och nätverk, tryck på Mer.
  3. Tryck på VPN > > Lägg till VPN-profil.
  4. Ange VPN-inställningarna och konfigurera dem enligt den säkerhetsinformation som nätverksadministratören gav dig.
  5. Tryck på Spara.

Ansluta till ett VPN

1. Från Startsidan tryck på och sedan på Inställningar.
  2. Under Trådlöst nätverk och nätverk, tryck på Mer.
  3. Tryck på VPN.
  4. Tryck på det VPN som du vill ansluta till.
  5. Ange inloggningsuppgifterna och tryck sedan på Anslut. När du är ansluten visas VPN-anslutningsikonen i meddelandefältet på statusfältet.
Sedan kan du öppna webbläsaren för att komma åt resurser som t.ex. företagsnätverkets intranät.

Koppla från en VPN-anslutning

• I Inställningar trycker du på Mer > VPN. Tryck på VPN-anslutningen, tryck sedan på Koppla från.
  • Öppna Meddelandepanelen. Om du ser VPN-meddelandet, tryck på det och sedan på Koppla från.
Relaterade guider