HTC Desire 12‎

< < Menu

Pekgester

Använd pekgester för att navigera i Startsida, öppna program, bläddra igenom listor m.m.

Tryck

Image illustrating how to tap.

Tryck med fingret på skärmen när du vill välja skärmalternativ som t.ex. ikoner för program och inställningar, eller tryck på skärmknapparna.

Håll intryckt

Image illustrating how to press and hold.

För att visa de alternativ som finns tillgängliga för ett objekt (t.ex. en kontakt eller en länk på en webbsida) trycker du och håller ner på objektet.

Svepa eller föra

Image illustrating how to swipe.

Svep snabbt med fingret horisontellt över skärmen för att gå till andra paneler på startsidan. Svep vertikalt för att bläddra igenom en lista, dokument med mera.

Dra

Image illustrating how to drag a home screen object.

Tryck och håll kvar fingret med ett visst tryck innan du börjar dra. När du drar får du inte släppa upp fingret från skärmen förrän du nått målpositionen.

Snärta

Image illustrating how to flick.

Att snärta liknar att svepa, men du måste svepa fingret med lätta, snabba rörelser, som när du går till höger och vänster på Startsida eller snärtar igenom kontakter eller meddelandelistan.

Tryck och snärta

Image illustrating how to press and flick.

På Startsida kan du enkelt flytta en widget eller en ikon från en skärm till en annan.

Håll ner på widgeten eller ikonen med ett finger och snärta sedan skärmen till den nya platsen med ett annat finger.

Svep med två fingrar

Image illustrating how to zoom in.

I vissa program kan du dra isär två fingrar för att zooma in när du tittar på en bild eller text.

Image illustrating how to zoom out.

Dra ihop två fingrar för att zooma ut på bilden eller texten.

Svepning med två fingrar

Image illustrating how to do a two-finger swipe.
Svep nedåt från statusfältet med två fingrar för att öppna Snabbinställningar.